vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 10:00

Help!

Vrijdag 21 augustus


Beste Monique,

Gatsiedassie, wat een hitte alweer! Er viel vandaag werkelijk geen voet buiten de deur te zetten! Hoe heeft dit nu toch kunnen gebeuren?

Het ging allemaal zo goed de afgelopen maandag en dinsdag en sinds woensdag…..is het weer bloedheet! Hoe bestaat het! Ik word er wanhopig van.

Zal die hitte nu nooit meer weggaan?

Niet zo lekker
De laatste dagen voel ik me ook niet zo lekker. Ik kamp af en toe met een licht misselijk gevoel en heb doorgaans weinig eetlust. ’s Avonds krijgt depressiviteit de overhand. Ook al gebruik ik de goede middelen hiervoor, er zijn gradaties van depressiviteit waar geen kruid tegen gewassen is.

De afgelopen nachten sliep ik zeer onregelmatig. In eerste instantie ondervond ik een hoop ongemak van de warmte en verder het bezwaarde gevoel dat constant op mij drukte.   Vannacht was het wel heel erg met buiten vijfentwintig graden in het holst van de nacht (abnormaal hoog!) en alhoewel ik af en toe de airco aan had, voorkwam dat niet dat ik ernstig bezweet raakte.

Ik denk overigens dat het bezwaarde gevoel samenhangt met de hardnekkige hitte die ons land nu al bijna drie weken in haar greep houdt.

Tekenwerk
Hoewel het vanmiddag buiten dertig graden was geworden en de harde wind als een heteluchtkanon tekeer ging, slaagde ik erin goed tekenwerk te verrichten. Het mag een wonder heten dat ik toch nog flink kon doorzetten. Voor hetzelfde geld had het net zo goed een lusteloze ledige dag geweest kunnen zijn. Ja toch?

Met de tweede tekening van de dubbelopdracht kon ik vandaag de eerste moeilijke werkfase af krijgen. Een hele façade van het te tekenen onderwerp plus een aanbouw kwamen gereed.

Aanvankelijk dacht ik dat ik er lang over zou doen, omdat ik ontzettend veel moest inkleuren. Toch viel alles uiteindelijk mee. Misschien ook omdat ik daar vandaag alle tijd voor had. Gisteren kwam ik nauwelijks aan tekenen toe, omdat ik bezoek kreeg en op de fiets twee keer naar het dorp moest. Bovendien matte het vochtig warme weer mij enorm af.

Morgen ga ik aan de tweede werkfase beginnen. Ik hoop dat het dan buiten niet meer zo vreselijk warm wordt.

Hartelijke groeten,
Kees

Prikkels
Mensen met autisme nemen de wereld anders waar dan ‘normale’ mensen doen. Prikkels en veranderingen komen harder binnen. Zo kan het dat Kees zich ontzettend kan ergeren en druk kan maken over het weer dat niet past bij de tijd van het jaar. Waar een ‘normaal’ iemand zich aanpast en zich erover heen zet, kan een persoon met autisme nog erg lang malen en piekeren over hetgeen dat anders is dan gewoonlijk. Verschillende instanties laten zien hoe dat werkt door autisten zelf er iets over te laten vertellen, zoals PASNederland , Autisme Digitaal en Vanuit Autisme bekeken. Daarbij strijdt Vanuit Autisme bekeken ook voor het normaliseren en includeren van mensen met autisme in de samenleving.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken