vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 mei om 13:35

Het gebruikelijke ritme is terug!

Maandag 6 januari 2020

Beste Monique,

Na de roes der feestdagen en met ingang van zaterdag 4 januari lijkt het zo vertrouwde en gezapige dagelijkse leven zoals we dat van de rest van het jaar zo grondig kennen, zijn regelmatige cyclus terug te hebben. Alles is weer normaal.

Toen ik gisterochtend de boodschappen deed, hoorde ik in menig winkel de mensen daarover spreken. Zo was een vrouw in gesprek met één van de personeelsleden van de supermarkt. Ik hoorde haar vertellen: “Ik ben zo blij dat het allemaal voorbij is. Alles is weer gewoon.” De supermarktmedewerker antwoordde haar daar het volgende op: “Ook ik ben opgelucht dat de kerstdrukte voorbij is en dat ik weer ‘gewoon’ aan de slag kan gaan.”

Ook weer aan het werk
Ook ik ben weer aan het werk geslagen. Deze zaterdagochtend begon ik aan de eerste tekenopdracht van het jaar; erg gemakkelijk leek het nog niet. Ik moest er weer helemaal in komen. Dat duurde enige tijd. Ik piekerde: “Waar zou ik nou in ’s hemelsnaam kunnen beginnen?”

Ik besloot eerst koffie te nemen. Het werden zelfs twee flinke koppen. Wie weet zou ik daar meer energie van krijgen. Het bleek te werken, want een kwartier later wist ik opeens waar ik het beste kon beginnen. Toen de eerste stroeve stappen eenmaal gezet waren, kreeg ik er steeds meer zin in en verliep het tekenen soepeler.

Het belooft een hele interessante en leuke opdracht te worden. Het te tekenen onderwerp verklap ik vooralsnog niet, maar in de loop van de werkzaamheden zal ik het zeker een keertje vertellen.
Morgen teken ik verder alsook de dagen erna.

Hartelijke groeten,

Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.