vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

21 september om 11:13

Het is zweten geblazen

Zondag 19 september 2021

Beste Monique,

Allereerst heerst hier grote blijdschap. Met succes heb ik de elfde tekenopdracht van dit jaar voltooid. Het betreft het oudste grachthuis van Amsterdam: de Dolphijn aan de Singel. Het is gebouwd tussen 1597 en 1600. Lees daarover meer in de blog van zondag 22 augustus j.l.

Ik was er op 18 augustus naartoe gegaan om foto’s te maken. En nu is er binnen een maand tijd een tekening van dat beroemde huis van mijn hand gevloeid. Inmiddels heb ik contact opgenomen met mijn klant, maar heb nog geen respons ontvangen. Het resultaat van de tekening leidt wederom tot zeer grote voldoening. Ik vind deze echt schitterend geworden en heb er foto’s van genomen.

Minder plezierig vind ik het weer zoals het zich nu gedraagt. Voor mijn gevoel zijn de middagen warm en broeierig. Het is loom weer dus. Ik kan er weinig mee. Hoewel ik elke ochtend in alle stilte mijn wandeling in het natuurgebied maak, ben ik na afloop heus moe.

Wanneer tijdens het lopen de zon schielijk te voorschijn komt, krijg ik het onmiddellijk warm. Terug van de wandeling ben ik doordrenkt. Puffend moet ik dan bijkomen. Even later moet ik opnieuw de energie uit de puntjes van mijn tenen halen, want ik moet me aan alle kanten wassen om vervolgens schone kleren aan te trekken.

Pas dan kan ik van een heerlijk bakje koffie genieten. De rest van de dag blijf ik binnen. Ik baal van de te hoge temperaturen. Dit warme weer sukkelt nu al een paar weken voort en ik begin onderhand echt naar koud herfstweer te verlangen. Ik hoop dat dit niet lang meer op zich laat wachten.

Gelukkig ben ik alweer bezig met mijn voorbereidingen voor de liefhebberijen voor dit komend herfst- en winterseizoen. Ik bouw mijn modelspoorbaan op en over een paar dagen zie ik het wel zitten om de eerste appeltaart van het najaar te bakken.  De eerste najaarsliefhebberij kent een veelbelovend begin. Vanmiddag heb ik zowaar de eerste modeltrein proef laten rijden. Alles lijkt tot nu toe prima te functioneren na ruim zes-en-een-halve maand in de dozen te hebben gezeten.

Als het koude herfstweer nu ook nog eens komt, is de najaarspret pas echt  compleet.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.