vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 14:21

Het kers(t)verse feestbrood

Bij het zien van de kerststollen bij de lokale banketbakker loopt het water Kees in de mond!

Dinsdag 13 december 2016

Kerstbrood

Beste Monique,

Om toch nog meer ‘kerst-jeu’ te brengen gedurende deze donkere dagen besloot ik voor deze week maar eens een echte kerststol te bestellen. Zo langzamerhand begon ik daar reuze zin in te krijgen. Het feestbrood van de lokale bakker vind ik absoluut het lekkerste dat er bestaat.

Hoewel een stol in de supermarkt veel goedkoper uitpakt, valt mijn keuze toch op die van de warme bakker. Bovendien zijn de ingrediënten veel zuiverder en gezonder en maken de bakkers gebruik van prachtige honing-amandelspijs. En, er gaat zelfs een heel klein beetje rum in voor een extra volle smaak.

Toen ik vanochtend tijdens de dagelijkse boodschappen de winkel van de lokale bakker binnen liep, zag ik de kers(t)verse broden al uitnodigend liggen. Het water liep me in de mond. Alvorens de stol in huis te nemen keek ik hoeveel zo’n brood nou kostte.
Toen het vermelde bedrag me in het oog viel, schrok ik. Wat was het product duur geworden! Ik herinnerde me niet dat ik vorig jaar ook zoveel moest betalen.

Ik vroeg wat de reden voor die prijsstijging was. Het bleek dat de tarieven voor grondstoffen omhoog zijn gegaan. Maar dat het zoveel verschil maakte….dat vond ik toch vreemd.

Tevens vroeg ik of dat ook gevolgen zal hebben voor het overige brood. Volgens de bakker was dat nog niet bekend gemaakt.
Trouwens, ik heb überhaupt gemerkt dat alles de laatste tijd duurder is geworden.Waar je ook koopt.

Zou dat dan ook met de stijgende grondstofprijzen te maken hebben? Of is dat omdat we ons in het hoogseizoen bevinden van het winkelen voordat de feestdagen zich aandienen….?

Hoezeer ik ook van de hoge prijzen baal, ik ga niet bezuinigen door het fantastisch mooi klaargemaakte kerstbrood te laten varen. Het is te lekker om het over te slaan. Ik heb me er al zolang op verheugd.

Een kerststol hoort in deze periode. Geen Kerst zonder stol!

Dag Monique!
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken