vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

15 oktober om 13:35

Het midden van deze oktobermaand

Dinsdag 15 oktober

15 oktober 2021

Beste Monique,

Deze dagen kennen een bijzonder verloop. Zowel voor mij als mijn ouders. Mijn helpende hand met wie ik sinds het voorjaar iedere week de boodschappen deed, heeft helaas bekend gemaakt dat zij met dit werk stopt. Dat komt erop neer dat ik nu geheel zelfstandig voor de zware inkopen moet gaan zorgen. Oef….! Wat nu?

Het nieuws dat mij aan het begin van deze week ter ore kwam, sloeg in als een bom. Ik was met stomheid geslagen. Geen hulp meer bij zware inkopen?

Nee, want mijn helpende hand mag van de instantie waar zij werkt, mij alléén helpen bij belangrijke medische afspraken, waar ikzelf niet naar toe kan gaan of bij fysiek ingewikkelde handelingen, waartoe ik niet in staat ben. De hulp bij zware boodschappen startte dit voorjaar na een operatie aan mijn lies. Van de dokter mocht ik gedurende anderhalve maand (revalidatie) geen zwaar tilwerk verrichten of volle tassen sjouwen. Inmiddels ben ik genezen en kan ik dus weer zware spullen dragen.
Echter, er is tussen mijn helpende hand en mij zo’n hechte band ontstaan, waardoor zich een gewenningsproces heeft gevormd bij het boodschappen doen. Het werd te vanzelfsprekend en dat vond de instantie niet goed.

Vandaag kwam mijn helpende hand langs om voor dit probleem een passende oplossing te zoeken. Die vonden we. Samen hebben samen een App gedownload van een bekende boodschappenbezorger. Via die App kan ik de artikelen bestellen die ik nodig heb. Ik mik het vooral op zware dingen en een fikse voorraad opdat ik er lang mee vooruit kan. De oplossing is nu eindelijk gevonden. Nu maar hopen dat ik in de toekomst geen problemen ondervind met de App.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.