vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

27 augustus om 11:25

Het ‘vakantiegevoel’

Zondag 17 juli 2016

Beste Monique,

Afgezien dat het sinds gisteren buiten warmer is geworden, lukt het me uitstekend de dagen goed te besteden. Elke dag maak ik vol met plezierige bezigheden. De tekening waaraan ik werk, zal – naar ik verwacht – morgen of overmorgen voltooid worden.

Het onderwerp is een huis aan de Amsterdamse Keizersgracht. Bijzonder is dat ik ditmaal niet de hoofdgevel aan de grachtzijde op papier uitwerk, maar de achterkant van het huis, want deze heeft een idyllische tuin ervoor. Mijn klant wilde dat zo graag.

Ik moet zeggen dat het werk tot nu toe voorspoedig is gegaan, al heb ik ook hier hele moeilijke fases moeten afwerken. Gelukkig zijn die voorbij. De tekening heeft zo langzamerhand echt gestalte gekregen en ik mag niet mopperen over het resultaat.
CD-doosjes
Naast het tekenen, maak ik CD-doosjes van karton en gekleurd papier. Met plakkaatverf kalligrafeer ik er kleurige teksten op. Ik ben bezig mijn klassieke-muziek CD’s in betere opbergverpakking te bewaren. Het betreft een stevige reorganisatie en herschikking in betere boxen. De plastic doosjes zijn niet altijd ideaal. Soms laat de CD spontaan los uit de centrale conische houder van het doosje. Dat geschiedt zo plotseling dat ik er niet meer in slaag de CD goed op te vangen. Het dierbare schijfje valt dan op de grond.

Ook scherpe plastic randen en vlakken van het doosje hebben in het verleden menig CD beschadigd waardoor ik weer een nieuwe moest kopen.

Veel vreugde
En, deze doosjes nemen in de kast plaats in. Zeker als je een verzameling aanschaft van bijvoorbeeld 8 CD’s van concertstukken van dezelfde componist en deze niet verpakt zitten in handige dunne enveloppen.
Intussen beginnen de eigengemaakte boxen al heel mooi te worden. Ik beleef veel vreugde aan het werk.

Ik stop ieder schijfje afzonderlijk in een zacht envelopje waarbij losschieten, vallen en krassen ondenkbaar zijn. Zo zet ik een box in elkaar, waarin vijf CD’s passen. En de box is slechts 2 centimeter dik. Zou ik de CD’s in hun oorspronkelijke plastic doosjes bewaard hebben, dan kwam ik al gauw op een dikte van bijna 6 centimeter.

Vakantiegevoel
Tot slot van deze blog: het gaat goed met mijn ouders. Zeer goed zelfs (even afkloppen!). Zoveel beter dan gedurende de vorige maand.

Er lijkt nu geleidelijk meer rust te komen in het dagelijkse leven. De lange reeks afspraken en volle agenda-weken zijn voorbij. Ook ik voel me minder gespannen dan vorige week. Geen vermoeiende autoritten meer, geen bezoeken afleggen, of mijn kostbare middag, alsmede werktijd opofferen voor een ontvangst van iemand in mijn woning. Ik hoef nergens meer tegen aan te hikken.

Al blijf ik deze zomer thuis, ik ervaar toch een beetje ‘vakantie-gevoel’.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.