vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

30 september om 09:05

(06-’13) Ik zei dat als ze door zou gaan, ik uit de auto zou springen

4 juni 2013 - Sofie

Lief dagboek,

Gisteren ging ik met mijn moeder naar een verjaardag in Eindhoven. Ik had er best wel zin in omdat ik de familie al lang niet had gezien. Op de heenweg vroeg mijn moeder waarom ik mijn nieuwe vriend eerder aan mijn vader voorgesteld had dan aan haar. Ik vertelde haar dat het dit keer gewoon zo uit kwam en het dus geen bewuste keuze was geweest. De vraag ‘waarom?’ heeft ze alsnog 10 keer herhaald en ik heb evenveel keer uitgelegd dat het er niet mee te maken had dat ik me zou schamen voor haar of dat ik mijn vader belangrijker zou vinden.

Ook vroeg ze naar de familie van mijn nieuwe vriendje; ze vroeg wat hij deed voor werk en dit herhaalde zich zo’n 10 keer. Ik werd er helemaal gek van! Eenmaal op de verjaardag was het best gezellig. Mijn moeder en ik gingen onze eigen weg en pas toen we weer terug naar huis gingen, spraken we met elkaar.

Ik had nog niet eens mijn gordel omgedaan en zij begon meteen dezelfde vragen te stellen. Waarom had ik mijn vriend al aan mijn vader voorgesteld? Schaamde ik me voor haar? En dat dit volgens haar nogmaals bewees dat ik meer van mijn vader hield dan van haar. Ze bleef maar doorgaan en op een gegeven moment knapte er iets in mij. Ik begon te schreeuwen en te gillen dat ze op moest houden. Ik zei dat ik uit de auto zou springen als zij door zou gaan. En ik meende het ook! Ik denk dat ze in mijn ogen zag dat ik het meende en toen hield ze EIN-DE-LIJK haar mond!

Later vroeg ze nog of ik een stukje wilde rijden met de auto, maar ik zei dat als ik achter het stuur zou gaan zitten, ik de auto om een boom heen zou vouwen, zo boos was ik!

Liefs, Sofie

Hoe ga jij om met de frustratie die je ouder(s) soms in je naar boven kunnen halen?

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.