vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 mei om 17:45

Ingestort en verdrietig

Maandag 23 september 2019, Velp

Beste Monique,

Wat een vreselijke dagen maak ik door! Wat een ontzettende domper na de zo succesvolle reis naar Utrecht! Woensdag kwam mij het ronduit afschuwelijke bericht ter ore dat er een brute moordaanslag op advocaat Derk Wiersum is gepleegd.

Op Derk Wiersum? Ja, Derk! Ik heb Derk nog gekend kort nadat de eerste uitzending van ‘Het Beste Voor Kees’ in 2014 had plaatsgevonden! Derk heb ik nooit persoonlijk ontmoet; ik ontving een schriftelijke reactie van hem op die eerste uitzending. Zijn schrijfstijl vond ik bijzonder sympathiek. Hij leek me een hele aardige man. Ik heb hem nog teruggeschreven, maar Derk bleek het zo druk te hebben met zijn beroep als advocaat dat er weinig meer terecht kwam van een blijvende correspondentie.

In koele bloede vermoord
En nu is deze Derk er niet meer; in koele bloede vermoord door een onbekende schutter. Ik was en ben nog altijd verscheurd door verdriet en onmacht. Verpletterd. Af en toe lukt het me niet mijn tranen in bedwang te houden.

Dat er zoiets in Nederland moet gebeuren!

Ik vind het zo walgelijk dat er de laatste tijd steeds zwaardere misdrijven in ons land worden gepleegd. Steeds gewelddadiger met meer doden. Denk maar eens aan het bloedbad in Utrecht in maart toen een terroristisch type in het wilde weg begon te schieten, zonder enige aanleiding!

Waarom moet zo’n super-sympathieke en knappe nog jonge man het ontgelden? Iemand met zo’n goed gezicht? Zo’n beschaafd en intelligent type? En wel vader van twee jonge kinderen, die dol op hem waren? Zo iemand ga je toch niet om zeep helpen?
Waarom verliest het goede altijd van het kwade? Het lijkt alsof het slechte en het moordlustige in deze moderne tijd veruit oppermachtig zijn aan het goede, mooie en rechtvaardige. Ik heb zo de indruk dat dit vroeger allemaal veel minder het geval was.

Zwartgallig en zorgwekkend
En nu moeten deze kinderen hun vader voor altijd missen! En de dader? Die is nog steeds voortvluchtig! Er ontbreekt nog ieder spoor. Die loopt overal vrij rond en kan straffeloos op alles en iedereen blijven paffen als hij dat wil. Niemand veilig! Je vraagt je af: hoe komt zo’n figuur aan een vuurwapen?

In de kranten las ik de nieuwsberichten over de moord op Derk. Het ene nieuwsbericht was zwartgalliger en zorgwekkender dan het andere. Het zal geruime tijd duren eer ik deze donkere dagen heb verwerkt.

Ik ben er zo van streek door geraakt dat ik besloten heb de modeltrein voor het aanstaande winterhalfjaar niet op te zetten. Uit piëteit voor Derk Wiersum.

Eerlijk gezegd vind ik 2019 überhaupt geen leuk jaar, met een hoop slechte nieuwsberichten, veel agressie en geweld in Nederland in de vorm van moord en terreur en natuurlijk de blijvende angst voor de steeds zwaarder wordende klimaatproblematiek.

Ik hoop en wacht op betere tijden. Ik zal blijven wachten. Dag en nacht!

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.