vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

19 mei om 13:57

Ingewikkeld dakwerk

Donderdag 30 mei 2019

Beste Monique,

Namiddag, 16.57 uur: een enorm dakwerk staat na meer dan twee weken intensieve tekenarbeid eindelijk in complete vorm op het papier. Voltooid. Af.

En wel het ingewikkeldste dat ik in mijn carrière ben tegengekomen. Hetgeen er op neerkomt: elke dag onophoudelijk ploeteren om alles zo strak en waarheidsgetrouw mogelijk uit te beelden.

Kloppen deze lijnen nog wel? Willen schuin verticale elementen mooi radiaal naar elkaar toelopen als ze in perspectief staan terwijl het in wezen om parallelle lijnen gaat? Is de algehele structuur in harmonie met de rest? Zijn de kleuren goed in verhouding?

Dakconstructies en elementen
Nog even her en der wat overschilderen hoor; bijkleuren en opnieuw straktrekken; en dan nog een keer, maar dan met de fijnste tekenpen. O ja, nu is alles in orde en ziet het er goed uit. Maar we gaan door met het volgend onderdeel.

Dakconstructie na dakconstructie, element na element, volgen elkaar op. In kruipend langzaam tempo. Dat moet ook. Daardoor komt het dak des te fraaier tot zijn recht. Aldus, door de ogen gezien van een tekenaar.
Vanaf morgen een nieuwe fase, want dan neem ik het middelste gedeelte van de te tekenen opdracht onder handen. Dat zal ook niet makkelijk wezen. Ik ga kijken hoe ik de overgang van de moeilijke beginfase die net achter de rug ligt, naar het volgende werkonderdeel zo passend mogelijk kan maken, zonder al te grote en ingewikkelde stappen.

Tot zover de stand van het tekenen.

Buiten het harde werken om gaat het in het algemeen heel goed met mij. Ook met mijn ouders. Ze voelen zit fit en zijn gelukkig nog heel gezond. We duimen ervoor dat we dit nog geruime tijd vol kunnen houden!

Hartelijke groeten,

Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.