vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

27 oktober om 10:33

Kapster kreeg gelijk

Vrijdag 23 oktober

Beste Monique,
Gistermiddag klaarde het op. De regen was weggetrokken. Het nodigde uit om even naar buiten te gaan. Opeens bedacht ik me: waarom zou ik niet een paar werkjes in de tuin verrichten? Maar toen ik eenmaal uit mijn woning naar buiten trad, sloeg een zeer zwoele wind me in het gezicht. Het leek wel alsof er een reusachtige föhn op me werd gericht!

Wat vond ik het buiten onaangenaam warm! Bah!

Mijn kapster had die ochtend dus tóch gelijk gekregen!   Het werd buiten bijna twintig graden!

Van klusjes in de tuin doen, was geen sprake meer. Ik ging zo snel mogelijk weer naar binnen. Ook lukte het me niet meer om me aan mijn nieuwe tekening te zetten. Me concentreren met al die nare gevoelens? Ho maar! Zowel de namiddag als avond bleven warm. En dus moest ik een manier vinden om deze vermaledijde dag uit te sukkelen.

Iets beter
Vandaag ging het iets beter. Het was een fractie afgekoeld, alhoewel de zon op gezette tijden wel erg fel was.  Hoewel ik me vergaapte aan de prachtige belichtingen en schitterende herfstkleuren van de bomen, deed voor mijn gevoelsbeleving de iets te hoge buitentemperatuur enige afbreuk aan de kijkpret. Gelukkig was het ook weer niet zo warm dat ik helemaal tot niks kwam.

Het lukte me om mijn gazon bij te harken en gevallen blaadjes en beukennoten in de groen-container te kieperen! Een half uur later oogde het gras weer groener en leger.  Voor het overige vond ik ook deze dag best lang duren.

Bezoek
Morgenochtend verwacht ik bezoek van een dierbare persoon met wie ik het bijzonder goed kan vinden. Ik hoop dat het dan weer wat minder warm wordt en ik niet meer zo het gevoel krijg dat ik de dag moet ‘uitsukkelen’.

Gelukkig vernam ik  afgelopen middag het goede vooruitzicht dat de buitentemperatuur  vanaf en na het weekeinde écht terug gaat lopen. Het zou heerlijk zijn om weer met minder prikkels te leven.

Hartelijke groeten,
Kees

Prikkels
Mensen met autisme nemen de wereld anders waar dan ‘normale’ mensen doen. Prikkels en veranderingen komen harder binnen. Zo kan het dat Kees zich ontzettend kan ergeren en druk kan maken over het weer dat niet past bij de tijd van het jaar. Waar een ‘normaal’ iemand zich aanpast en zich erover heen zet, kan een persoon met autisme nog erg lang malen en piekeren over hetgeen dat anders is dan gewoonlijk. Verschillende instanties laten zien hoe dat werkt door autisten zelf er iets over te laten vertellen, zoals PASNederland , Autisme Digitaal en Vanuit Autisme bekeken. Daarbij strijdt Vanuit Autisme bekeken ook voor het normaliseren en includeren van mensen met autisme in de samenleving.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken