vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

21 augustus om 11:23

Kees Momma met het weerbericht

Kees kan opgelucht ademhalen: de winter houdt aan de komende weken!

Donderdag 23 februari 2017

Troost

Beste Monique,

Vandaag verliep de dag een stuk rustiger dan de rest van de afgelopen week.
Ik heb vrijwel de gehele ochtend en een belangrijk deel van de middag geweldig kunnen tekenen en het werk maakt mooie en snelle vorderingen. Hoewel nog lang niet klaar is, ben ik verheugd over het resultaat dat ik heb bereikt.

Met plezier kan ik vooruitkijken naar de volgende werkfase.

Om het geheugen op te frissen: het onderwerp is een kantoorgebouw in Nunspeet in de vorm van een ouderwets huis uit het begin van de twintigste eeuw.

Een andere, zeer geruststellende bijkomstigheid was een artikel dat ik vandaag heb gelezen.

Het stond in de recentste aflevering van een programmaweekblad (18 februari j.l.) van een bekende Nederlandse omroep. Het betrof een stukje over de tweede helft van februari. Geschreven door een bekende weerman. De kop luidde: “Houdt de winter stand?”

Voor mensen die het nog niet hebben gelezen wil ik graag de tekst citeren:

“Het vorderen van het seizoen is duidelijk te merken. Ieder etmaal neemt de daglengte nu met twee à drie minuten toe en de zon klimt dagelijks hoger aan de hemel. Toch laat de klimatologie zien dat de temperaturen nog lang laag blijven; pas in de laatste februariweek beginnen deze duidelijk op te lopen. De grote vraag is natuurlijk of het winterse weer van de afgelopen periode verlengd gaat worden. De kans is groot dat het inderdaad niet zacht wordt. Wellicht blijft het in de meeste nachten licht vriezen, maar overdag komt de temperatuur wel steeds (ruim) boven het vriespunt uit, vooral als daarbij de zon schijnt. Wellicht blijft de wind vanaf het koude continent waaien en is het ook droog, waardoor het ’s middags buiten, ondanks de positieve temperaturen niet ‘dooi-achtig’ oogt. Het is echter ook mogelijk dat de wind uit het westen tot noordwesten gaat opsteken. Echt zachte lucht wordt er dan ook niet aangevoerd, maar dan wordt het wel een stuk vochtiger en gaan er ook een paar (winterse) buien vallen.”

Troost. Toch nog een beetje troost gevoeld.

Nog een wetenswaardigheid die naast dit artikel stond en ik erg interessant vond:
Tekenen van de lente

“De eerste tekenen van de naderende lente zijn al op te merken. De sneeuwklokjes bloeien al en ook beginnen de eerste merels gedurende de ochtendschemering te fluiten.Vogels reageren vooral op de toenemende daglengte en niet zozeer op de heersende temperaturen. Bij vorst fluiten ze gewoon door!”

Het is maar dat je het weet!

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.