vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

19 juni om 16:49

Kees wenst iedereen een vreugdevol Nieuwjaar!

Kees vat 2018 samen, met het winnen van de 2Doc beste docu in 5 jaar-prijs als hoogtepunt!

1 januari 2019

Aan Monique en alle lezers en volgers van deze Facebook-pagina: Een gelukkig en een prachtig vreugdevol Nieuwjaar gewenst!

Graag wil ik jou en jullie allen een 2019 toewensen dat net zo goed, zo niet beter mag verlopen dan het voorbije jaar. Ik hoop dat de oud & nieuw-nacht u relatief rustig is vergaan.

Hier bij ons in Velp heeft het zich goed gehouden, afgezien van het onvermijdelijke zware vuurwerk dat werd afgestoken en een oorverdovend lawaai opleverde. Nu wachten we tot de rust is teruggekeerd en we de draad van het gewone leven weer kunnen oppikken; om met een schone lei te beginnen en aan onze vertrouwde werkzaamheden. Dat alles weer normaal wordt.

2018 betekende voor mij een aanzienlijk beter jaar dan 2017. Eigenlijk voor ons allemaal.

In eerste instantie door het schitterende hoogtepunt van de nominatie van mijn documentaire die van alle 2Doc-documentaires in de afgelopen vijf jaar als winnaar uit de bus is gekomen en ik beloond werd met twee prachtige prijzen en oneindig veel complimenten en gelukwensen.

Ook heerste er volop blijdschap toen mijn moeder in de afgelopen oktobermaand weer auto mocht rijden. We zijn nu zoveel mobieler geworden met voor ieder zoveel meer bewegingsvrijheid.

Als ik mijn bewaarmap voor duplicaten van tekenopdrachten bekijk, mogen de werken van 2018 er absoluut wezen! Mijns inziens was het tekenen in 2018 een groter succes dan in 2017. Leukere opdrachten, mooiere huizen en nieuwe uitdagingen in de tekentechniek, die ik doorgaans glansrijk overwon.

Pronkstukken waren het Damrak in Amsterdam, een huis in Broek-in-Waterland en Fogelsangh State met de zwarte auto ervoor. Overige tekenopdrachten behelsden boerderijen en eenvoudige doch elegante landhuizen.

Ondanks de afschuwelijke hitte die ons van de zomer teisterde en gedurende een flink aantal weken de plezierige dagelijkse bezigheden platlegde, waren er gelukkig ook periodes tussendoor dat het wel goed ging. Wanneer het uitwerken van opdrachten even stil lag, maakte ik verzameldoosjes voor mijn klassieke muziekcd’s. Ik beschilderde ze en kalligrafeerde er teksten op. 2018 zorgde voor een bijzonder kleurrijke aanwinst in mijn muziekbibliotheek.

Tot slot heeft het uiterst koude, maar ronduit fraaie winterweer in februari en maart van 2018 ervoor gezorgd dat ik optimaal in mijn element was, waardoor ik des te meer mijn gaven kon ontplooien. Ik heb toen getekend als nooit tevoren met als resultaat twee afbeeldingen van Amsterdamse straatgezichten (de Prinsengracht en het Damrak) en voorts drie cd-verzameldoosjes.

2019 is nu aan de beurt. Inmiddels staan er veel nieuwe tekenopdrachten in de wachtrij, die ik één voor één ga uitwerken. De tijd zal leren met welke onderwerpen ik te maken zal krijgen en hoe de resultaten zullen uitpakken. Zullen deze afbeeldingen net zo spannend worden als die in 2019?

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.