vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

21 augustus om 15:45

Kerstvakantie

Kees heeft genoeg getekend in 2016 en geeft zijn ogen rust. Tijd voor wandelen en ontspannen

Dinsdag 20 december 2016
Beste Monique,
Rustdag. Rustweken. Ruim tweeënhalve week rust. Even niet tekenen. Mijn ogen hebben rust nodig; ik heb rust nodig. Kortom, kerstvakantie.

Afgelopen vrijdag legde ik de laatste hand aan het twaalfde tekenwerkstuk van dit jaar.
Het betreft de tekening van het landhuis even buiten Doorwerth. Toen ik het resultaat na dagenlang intensieve arbeid bekeek, voelde ik grote voldoening in me. Ja, zelfs vreugde.

Zelf vind ik het werk bijzonder geslaagd te noemen. De dag na de voltooiing ben ik met de originele tekening naar de vertrouwde speciaalzaak gegaan om er een fotokopie van te maken. Inmiddels heb ik deze. De repro zit in een map, samen met de andere repro’s.

Het jaar 2016 kent met het laatste werkstuk een succesvolle afloop. Ik kan terugkijken op een zeer productief jaar met schitterende opdrachten. Eerlijk gezegd vind ik deze tekeningen vele malen mooier dan die ik vorig jaar heb gemaakt. Ik kijk dan ook met veel voldoening naar deze werkstukken.

Aan elke tekening houd ik zeer plezierige herinneringen over. Of het nou vrijstaande villa’s zijn of een rij grachthuizen.
Na overleg en toestemming van mijn opdrachtgever c.q. klant, wil ik graag een foto van deze tekening online plaatsen. De foto heb ik op de dag van voltooiing gemaakt.

Het huis is een villa in de typische landhuis-bouwstijl van midden en oostelijk Gelderland. Bouwjaar circa 1900, maar in de loop van de twintigste eeuw is het gebouw tweemaal grondig verbouwd (in 1954 en 1968) en aangepast aan steeds modernere woonbehoeften. In de Tweede Wereldoorlog scheen het enige beschadigingen te hebben opgelopen, terwijl het ernaast gelegen landhuis volkomen werd verwoest. Nu is daar niets meer van te zien.

Aangezien het tekenen voor een tijdje op een zijspoor staat, komt er tijd vrij voor meer ontspanning en af en toe ook een nuttig huishoudelijke klusje. Met Kerst zal ik mijn broers, hun partners en mijn neven en nichten weer zien. Ik hoop dat het niet te druk uitpakt.
Pas in de loop van de eerste week van het nieuwe jaar zal ik aan de volgende tekenopdracht beginnen. Een huis in Velp is dan aan de beurt.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.