vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 augustus om 14:30

Koele zomer

17 juli 2017

Creatieve dag

Beste Monique,

Afgezien van de verkoudheidsperikelen, die mijn ouders bezighouden (of niet), is het me gelukt er een creatieve dag van te maken.’s Ochtends te voet de boodschappen gedaan. Het was zo heerlijk fris dat ik gerust lopend naar het dorp kon. Met volle tassen terug met het gevoel dat de inhoud van de tassen (levensmiddelen) tijdens de wandeling naar huis goed zou blijven vanwege de koelte.

Op warmere dagen pak ik echter de fiets om de etenswaren snel naar huis te kunnen transporteren om ze tijdig plaats te geven in de koelkast. Als ik bij hoge buitentemperaturen terug zou lopen, bederft alles.

Terug van boodschappen koffie gedronken en aan het tekenen geslagen. Het werk vlot steeds meer.

Als het meezit krijg ik de rij huizen morgen af. Dat wil niet zeggen dat hiermee de hele tekening voltooid is, want ik moet nog een stoep op papier uitwerken, een klinkerweg, een stuk grasveld en de sky. Maar ik heb het wel rustiger aan gedaan met tekenen daar mijn ogen vermoeid waren. In plaats van verder te gaan met het werk had ik een andere bezigheid in mijn hoofd. Eén die niet oogbelastend was en tevens ontspannen en creatief: muffins bakken.

In de supermarkt had ik alle ingrediënten ingekocht en gedurende de middag stond ik met plezier deze lekkernij klaar te maken. Ik kreeg er zo’n zin in! Lange tijd heb ik geen muffins meer gegeten en ik geloof dat het vorig jaar in oktober de laatste keer was toen ik verse muffins uit de oven haalde.

Het soort muffin dat ik vandaag had gebakken was een recept van Ellen. Die heeft ervaring met muffins klaarmaken. Ik herinner mij dat zij mij een aantal recepten gaf voor appelmuffins, muffins met kardemom en pecannoten en Zweedse muffins. Die met pecannoten en kardemom vind ik de lekkerste en het leukst om toe te passen. Het is ook het makkelijkste recept.

Behalve fijngesneden pecannoten en kardemom gaan er ook fijngesneden stukjes dadel, hazelnoten, vanillesuiker en honing erin. Juist de verscheidenheid aan ingrediënten maakt de muffin zo lekker. Nieuwigheid is dat ik ditmaal bakpoeder heb gebruikt om de samenstelling minder klef te maken. Dadels en beslag hebben nou eenmaal een wat stroperige structuur. Na het bakken wil het cakeje nog wel eens vast blijven plakken aan het papieren vormpje.

Het bakresultaat loonde in alle opzichten en gedurende het kopje thee kon ik heerlijk genieten van mijn eigengemaakte baksel.

De verrukkelijke bakgeur bleef nog geruime tijd in mijn woning aanwezig en hierdoor smaakte de muffin nog lekkerder. En het cakeje lag niet zwaar op de maag.

Tussen de bedrijven door had ik ook in de middag een wandeling gemaakt in een stukje bos tussen Rozendaal en Beekhuizen in. Dus vandaag alle ruimte voor lichaamsbeweging en tevens gelegenheid om mijn conditie op peil te houden.

Verder kende deze dag een rustig verloop.

Met mijn moeder gaat het al een stuk beter. Ze heeft nog wel een verkouden stem, maar de koorts is weg en ze heeft het zelfs aangedurfd tweemaal de auto te pakken! ’s Ochtends naar de golfclub om daar negen holes te spelen en ’s avonds met mijn vader om uit eten te gaan. Ook bij hem wordt de verkoudheid minder. Af en toe is er nog wel een kriebelhoest aanwezig, maar het is niet meer zoals het aan het begin van deze week was.

Kortom er is optimisme. Vooruitgang.

Dag!

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.