vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 14:32

Koffie in drie Oostenrijkse smaken

Vrijdag 2 december 2016,

Eind goed, al goed.

Beste Monique,

Men zal het niet geloven waar ik vanochtend naar toe ben gegaan.

Naar de stad. Naar de koffiespeciaalzaak voor koffiecapsules. Naar de koffiespeciaalzaak? Voor koffiecapsules? Maar Kees had toch verteld dat hij daar niet meer naar toe wilde?

Nu wel.

Er zit een verhaal aan vast.

Gisteren kregen we een telefoontje van de koffiewinkel in de stad. Men bleek daar op de hoogte te zijn van hetgeen er vorige week was voorgevallen. De mensen in de winkel vonden dat zo jammer dat ze het goed wilden maken.

Weer van harte welkom
Ik was weer van harte welkom in de zo mooie speciaalzaak. Men heeft mij uitgenodigd om langs te komen voor het proeven van de nieuwe koffiecapsules. De drie Oostenrijkse smaken.

De persoon, die ik aan de telefoon had, kwam bijzonder vriendelijk en hartelijk over. En behulpzaam; hij gaf mij goede adviezen. Ik merkte dat ik het vertrouwen weer terugkreeg.

En zo besloot ik vandaag met nieuwe moed naar de stad te fietsen in de stromende regen. Dat had ik ervoor over, dus ik peddelde naar het stadscentrum.

In het centrum aangekomen, liep ik even verderop de winkel binnen en werd daar een warm welkom geheten. Het viel mij op dat men de ruimte in een feestelijker jasje had gestoken. Ik vond het er kleurrijker en vrolijker uitzien dan de laatste keer. De planken en schappen leken beter te zijn gevuld met nieuwe aantrekkelijke koffieproducten- en accessoires. En bovenal, ik hoorde geen storende harde muziek. Hoe prettig ervoer ik ditmaal de sfeer!

Ik zag dat er meer klanten in de winkel waren, die belangstelling toonden voor de fraaie artikelen die her en der uitgestald stonden.

Men bood mij direct een plaats aan aan de koffiebar. Ik werd keurig behandeld. Ik kon gaan proeven en wel op de wijze die mijn voorkeur genoot: koffie in een gewone kop met suiker en melk. Geen espresso dus.

Drie koppen Oostenrijkse koffie
Ik dronk drie koppen. Als eerste proefde ik de Apfelstrudelsmaak. Die vond ik ronduit verrukkelijk. Lichtzoet, zacht met een vleugje van gekarameliseerde suiker, kaneel en vanille. Ik genoot van de smaak. Die koffie zou ik beslist in huis willen nemen.

De tweede kop werd de smaak van Linzertorte. Die was totaal anders. Fris met een uitgesproken bessensmaak. Min of meer de smaak die aan vruchtenconfiture doet denken, maar de koffiesmaak had duidelijk de overhand. De Linzertorte zelf is een taart, die inderdaad wordt gevuld met bessen en ander fruit.

Deze smaak zou ik kunnen kopen, maar verdiende niet direct prioriteit.

Tot slot nam ik de derde kop. Sachertorte kwam hiervoor in aanmerking. Ik proefde ditmaal een hele andere Sachertorte-koffie dan de laatste keer: licht bitterzoet, romig, smeuïg met de smaak van bittere chocolade en een vleug abrikoos erdoor. Pittig maar bijzonder lekker.

Absoluut de moeite waard om te kopen.

Nadat ik de drie smaken had gedronken, stond mijn besluit vast. Ik nam de capsules. Alle drie de Oostenrijkse smaken. De mensen waren daar erg blij mee. Ook ik voelde me zeer voldaan, want mijn koffiecollectie thuis zou weer een paar bijzondere smaken rijker worden. Ik kan nog meer gaan variëren en genieten.

Klasse
Vlak voordat ik de zaak uit liep, zei men: “Als u aan nieuwe capsules toe bent of u heeft behoefte aan iets anders; we zien u graag terug in de winkel! Kom gerust, wij willen u graag helpen.”

Met deze mededeling kon ik vol vreugde de winkel verlaten. Wat was ik blij!

Kijk dat is nou niveau. Klasse!

Ik fietste naar huis. Het regende nog, maar niet meer zo erg als gedurende de heenweg.

Doornat, maar dol- en dolgelukkig kwam ik thuis en nadat ik de natte kleren had verwisseld voor droge, gaf ik de koffie met de Oostenrijkse smaken een speciaal plekje in één van de keukenkasten.

Het in huis nemen van deze capsules bleek geen loze zaak te zijn. Ik had al te horen gekregen dat het om een gelimiteerde oplage ging.

Voor de komende winter heb ik heerlijk mijn voorraadje ingeslagen. Dat wordt gegarandeerd genieten!

Kortom, eind goed, al goed.

Dag Monique!
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.