vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 14:26

Kostelijk verlichte kerstbomen

Waar blijft de kerstvorst? Dan maar de versieringen alvast ophangen.

Dinsdag 13 december 2016

Tekenopdracht en Kerstsfeer

Beste Monique,

Het tekenen is in volle gang. Ditmaal geen rij Amsterdamse grachthuizen, maar een mooi landhuis even buiten Doorwerth. Het betreft een opdracht, die ik afgelopen zomer kreeg van een bijzonder aardig echtpaar dat daar woont.

Inmiddels is het moeilijkste tekenwerk achter de rug: de villa zelf. Die is af, maar ik heb nog een hoop groen uit te werken, zoals bomen, struiken en het gazon. Gelukkig krijg ik nu een fase die veel ontspannender werk oplevert dan het tekenen en inkleuren van al die kleine baksteentjes en dakpannen. Ik vond het geen gemakkelijk huis overigens, want dikwijls heb ik meerdere keren hetzelfde moeten tekenen. Het vereiste messcherpe en extreem strakke lijnen en alles moest in de juiste kleuren en schaduwen kloppen.

Ik verwacht dat ik het werk over een weekje zal voltooien.
Buiten het tekenen ben ik bezig met het aanbrengen van kerstversieringen in mijn woning. Ook heb ik twee niet al te grote bomen staan. Ondanks hun bescheiden afmeting zijn ze kostelijk verlicht en van alle attributen voorzien, die je een kerstboom behoort te geven. Kortom, meer sfeer in huis met die donkere dagen. Ja, donkere dagen.

Tot mijn grote teleurstelling is er momenteel niets meer van prachtig winterweer met rijp en ijs te bespeuren. In druilerig nat en voor de tijd van het jaar veel te zacht weer maak ik mijn dagelijkse wandeling. Er is in het bos en langs de paden in het heidegebied kraak noch smaak aan. Zo saai!

Als klap op de vuurpijl deelden mijn ouders me mede van hetgeen ze op het weerbericht hadden gehoord: dat we even door dit hoogst troosteloze weer heen moeten sukkelen. En vorige week kondigde men nog aan dat het na een kleine temperatuuropleving weer kouder zou gaan worden! Met zelfs toenemende vorstkans!!
Niet dus. Niks vorst.

Ik kan de teleurstelling niet verwerken, want ik had eind november en vorige week zo’n goede hoop dat we ditmaal een koudere winter zouden gaan beleven. Alle aanwijzingen wezen erop.

Nu is die hoop omgeslagen in een zeer onzeker, onbestemd gevoel. Wellicht voor de vierde maal een slappe winter? Eén ding is zeker, de sprookjesachtige taferelen buiten en de verkwikkende droge vrieslucht van de vorige week mis ik heel erg!
Vanochtend was ik even langs geweest bij mijn ouders. Ik heb hen geholpen met het versjouwen van de kerstboom. Ook zij willen meer sfeer in huis hebben, evenals als ik. De decembermaand vraagt er ook om.

Ik ben er al aardig in geslaagd het een en ander op te hangen alsmede de aansluitingen voor verlichting aan te brengen.
Vorig jaar deden we weinig met Kerst, maar ditmaal zijn we weer helemaal in de stemming. Het fijne is dat we al redelijk vroeg ermee zijn begonnen om alles in een extra feestelijke ambiance te krijgen. Nu kunnen we er lekker lang van genieten.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.