vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 19:28

Krokussen en sneeuwklokjes

De lente hangt in de lucht.

11 maart 2018

Beste Monique,

Nog steeds kijk ik met zeer veel voldoening terug op de koude februarimaand en de vorstweek, die we van 25 februari tot 3 maart hebben gehad. Wat een heerlijke tijd!

Nu zal ik met een geheel ander weertype genoegen moeten nemen, alhoewel ik het niet bepaald plezant vind. De vochtige warmte van vandaag vond ik wel zéér onwennig. Daar kwam nog bij dat het vandaag buiten een stuk rumoeriger was. Zo ondervond ik last van vele lawaaiige motoren die met gegier en geknetter voorbij raasden. Doordat de wind uit een voor onze buurt ongunstige hoek kwam en we de drukke snelwegen zo sterk hoorden, leek het soms of al dat verkeer dwars door onze buurt heen daverde.

Ik deed mijn wasbolletjes maar weer in mijn oren.

Zo, opgelost. Nu had ik weer rust.

Ondanks de nadrukkelijk aanwezige warmte buiten kan ik toch genieten van de bollenpracht in onze woonbuurt. Overal prijken krokussen en sneeuwklokjes in alle kleuren en hoedanigheden en deze sieren menig border prachtig op. Binnenkort zullen ook de narcissen uitkomen, want ook zij staan op springen.

Ik vind het een wonder dat alle, reeds in januari uitgekomen bollensoorten de enorme vrieskou hebben overleefd. Tijdens de vorst zagen de krokussen en sneeuwklokjes er min of meer geknakt uit; nu pronken ze in vol ornaat en meer dan ooit.

Het mag uniek worden genoemd als krokussen, sneeuwklokjes en narcissen tegelijk bloeien. Dat komt slechts zelden voor. Meestal komen eerst de sneeuwklokken uit. Vervolgens de krokussen en als die uitgebloeid zijn, dan zijn de narcissen aan de beurt.

Met mijn moeder gaat het een stuk beter. Het verlies van haar bridge-vriendin zal haar nog enige tijd bijblijven, maar ze komt gelukkig een stuk opgewekter over.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.