vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 15:22

Kwarkbollen zijn ook prima bij de koffie

Velp, zaterdag 26 november 2016


Beste Monique,
Het nieuwe koffiemerk dat ik dit jaar had ontdekt en waarvoor ik speciaal naar de stad ging om de winkel te bezoeken, beperkt zijn productie niet alleen tot koffiecapsules en de daarvoor bestemde apparaten en accessoires. Er worden ook suiker, kuipjes koffiemelk en …. lekkernijen geleverd.

In de afgelopen maanden heb ik ze bijna allemaal geproefd. Helaas vond ik vrijwel niet één van de vele soorten trendy koekjes en mini-cakejes lekker. De mini-cakejes hadden bovendien een kleffe structuur. Een aantal was mierzoet, andere waren bitter en getuigden zich van een overheersende nasmaak, waardoor ik de koffie niet meer proefde. Er waren koekjes met vruchtenessence, amaretti, pistache en zelfs de brandend scherpe Szechuanpeper.

Eén uitzondering
Er is echter één uitzondering op de regel: de melkchocolade. Deze wordt in de vorm van kleine platte vierkante tabletten geleverd. Eén doos melkchocolade van het bekende koffiemerk bevat veertig tabletten (of tegeltjes). Andere soorten chocolade, bijvoorbeeld puur, extra bitter of met krokante vulling, vallen veel minder bij mij in de smaak. Die zal ik niet zo gauw nemen.

Helaas zijn de tabletten nogal prijzig en mogen ze niet te lang worden bewaard. Ze zouden voor de komende winter een verrukkelijke lekkernij zijn, die zich uitstekend combineert met het zo gekoesterde kopje koffie. Maar ja, vanwege de prijs kies ik er toch maar voor om bij de warme bakker een verse kwarkbol te halen. Ook prima bij de koffie.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.