vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

7 juli om 14:39

Lijnen dunner dan mensenharen

Kees houdt zijn kanjer van een nieuwe opdracht nog even geheim

Zondag 19 november 2017

Beste Monique,

Ik zwoeg, ik ploeter en ik worstel. De vergrootbril op, de werklamp aan en alle pennen en penselen in de aanslag. Ieder kwartier weer een ander stuk schrijfgerei, iedere drie minuten een andere kleur verf voor lijnen en vlakken van verschillende dikte en kleuren. Sommige lijnen zijn wel dunner dan een mensenhaar!

Langzaam maak ik vorderingen met een groot werkstuk. Een groot werkstuk? Ja. Een kanjer van een opdracht. Wellicht de bewerkelijkste tekening die ik dit jaar tot nu toe op mijn bureau heb liggen.

Gelukkig lijkt het allermoeilijkste inmiddels achter de rug te zijn. Wat ik nu aan het tekenen ben, is nog even verrassing. Dat laat ik pas zien als het werk voltooid is. Naar het zich laat aanzien, verwacht ik dat dát over een week zal plaatsvinden. Het resultaat begint reeds gestalte te krijgen.

Tussen de werkzaamheden door blijft er voldoende tijd over voor het maken van mooie najaarswandelingen. Ik geniet van de laatste herfstkleuren. De afgelopen dagen, alsmede vandaag, waren in het fijne licht van de laagstaande zon de prachtigste belichtingen te bewonderen.

Zodra het blijde moment van voltooiing van de tekenopdracht aangebroken is, zal ik er een foto van maken. Met mijn klant heb ik al overlegd of de foto van de tekening op Facebook kan worden gezet. Volgens mij kan het.

Nog even geduld!

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.