vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

7 juli om 22:25

Matchplay voor de Muntz-Bokaal

de ouders van Kees hebben een vreugdevolle dag op de golfbaan

Zondag 22 oktober 2017

Bemoedigend!

Beste Monique,

Er is mooi nieuws te vertellen. Mijn ouders hadden gisteren een grote golfdag gehad op een golfcourse in Bunnik.
Zij speelden negen holes in een gezelschap van circa zestien deelnemers.
Het betrof een matchplay voor de Muntz-Bokaal. Die wordt ieder jaar in het najaar georganiseerd. Muntz staat voor de achternaam van de familietak van mijn moeder en diens moeder heette Havelaer.
Het gezelschap bestond dan ook alleen uit mensen (neven en nichten) met de achternaam Muntz of Havelaer.

Omdat mijn vader getrouwd is met iemand die Muntz heet (in dit geval mijn moeder), mocht hij meedoen.

Aanvankelijk leken de weerberichten voor zaterdag, de 21ste oktober, weinig goeds te beloven totdat op het laatste nippertje de telefoon ging. Het was mijn nicht, die mijn ouders vertelde dat er een groot opklaringsgebied naderde met droog weer. De wedstrijd kon doorgaan.

Mijn ouders waren rond 11.00 uur weggereden. Buiten was het droog geworden. De laatste regenbuien trokken verder naar het noordoosten weg.

Ikzelf ging niet mee. Ik bleef thuis en nam de taak op me op het huis van mijn ouders te passen. Een hele verantwoordelijkheid. Het tekenen moest ik eventjes met rust laten.
Het op het huis letten vond ik allesbehalve een verstrooiende bezigheid. Er was niet veel wat ik hoefde te doen. Alleen ervoor zorgen dat alles netjes bleef. De middag duurde lang en ik was blij dat ik een maaltijd had bedacht waaraan ik redelijk op tijd kon gaan beginnen. Desondanks duurden de namiddag en avond eindeloos. Ik voelde de eenzaamheid de overhand krijgen. Wanneer zouden mijn ouders terugkomen?
Ik wist dat deze wedstrijddag inclusief avondeten was, maar verwachtte eigenlijk dat iedereen vroeg aan tafel ging en daarna naar huis reed. Maar het liep anders.
Omstreeks 21.45 uur, ik voelde me afgemat en sliep al half, hoorde ik een auto onze oprit op rijden. Het waren mijn ouders. Eindelijk! Even later vertelden ze me dat hun dag een ronduit geslaagd verloop kende. De avond liep ietwat uit, omdat enkelen een toespraak hadden gehouden en iedereen zich kostelijk amuseerde.
Bovendien moesten mijn ouders nog altijd helemaal uit Bunnik komen, hetgeen 45 minuten rijtijd inhield.
Het vreugdevolste van de golfdag was dat mijn ouders winnaar zijn geworden. In het bijzonder mijn moeder. Mijn vader werd net tweede. Eigenlijk kon je zeggen dat er vrijwel sprake was van gelijkspel.
Wat een bemoedigend nieuws! Mijn vader is net 87 jaar geworden en kan toch nog zo goed golfen!
En mijn moeder met haar 83 jaren, speelde wat zij spelen kon. Ze vertelden me dat het geen gemakkelijk spel was. De baan was vrij drassig en vooral aan het begin van de wedstrijd sloegen de deelnemers geen bal. Pas later kwam iedereen op gang en vlotten de slagen en puts.
De onderlinge stemming was opperbest en gezelligheid vierde hoogtij.

Al met al een verrukkelijke onderbreking in het gezapige verloop van het dagelijkse leven in Velp gedurende de herfst-periode.

Twee weken geleden vond ik mijn ouders vermoeid en afgemat. Ze voelden zich wat stijf geworden en zagen het niet direct zitten actief bezig te zijn. Ik maakte me een beetje zorgen over hun gezondheid. Dat blijkt sinds gisteren niet meer nodig nu zij als oudsten van het hele gezelschap nog winnaar zijn geworden ook!

Volhouden zo.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.