vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

23 februari om 14:02

Met de buurvrouw heb ik het goedgemaakt

Zaterdag 20 februari 2021

Beste Monique,

Vandaag heb ik het met mijn overbuurvrouw goedgemaakt. Afgelopen donderdag ben ik tegen haar nogal uit mijn slof geschoten en kwam nogal bot over.

Ik was ook zo van streek door de sterk veranderde weersomstandigheden. Om het goed te maken besloot ik  haar te verrassen met een zelfgebakken appeltaart.  

Berouw
Vandaag kampte ik met een gevoel van berouw, want tegen zo’n aardige vrouw kan ik allesbehalve ruw zijn. Ik wilde haar iets geven om het goed te maken, maar wat? Even later bedacht ik me dat een appeltaart een mooi gebaar zou zijn. Op deze manier hoopte ik onze goede vriendschapsband te herstellen.

In de middag bakte ik de taart. In een recordtempo slaagde ik erin een prachtig exemplaar tot stand te brengen. Kort na theetijd liep ik naar de overburen  toe en verraste hen met het baksel. Mijn overburen voelden zich overrompeld door dit onverwachtse geschenk. Zelfs zo dat mijn overbuurman een foto van mij nam met in beide handen de schaal met appeltaart.  Zelden heb ik mensen zo blij meegemaakt! Wat waren mijn overburen opgetogen! Ze vonden het zo prachtig dat ik dit voor hun gebakken had!

Mooier geworden
De overbuurvrouw vond het niet erg dat ik die donderdag zo over de rooie was. Ze begreep het helemaal. Ik legde haar uit hoe moeilijk het is voor iemand met autisme – zoals ik -,  om met plotselinge veranderingen om te gaan en daardoor een overvloed aan prikkels van buitenaf  heeft te  verwerken. De buurvrouw was opeens weer zo aardig en meelevend. De verstoring leek hersteld.

Het lijkt zelfs alsof de vriendschapsband er met deze mensen mooier op is geworden.

En dat moet zo blijven!
Hartelijke groet,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken