vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

16 september om 08:29

(10-’12) Mijn moeder zei dat ze zelfmoord zou plegen

20 oktober 2012 - Sofie

 

Lief dagboek,

Ik heb vandaag iets gedaan wat ik eigenlijk niet mocht doen: ik heb mijn naam opgezocht in het systeem van mijn stage-organisatie. Ik loop daar nu al een tijdje stage en was gewoon zó benieuwd of er iemand ooit wat had gezegd van de situatie bij mij thuis.

Misschien school destijds? Of de buurvrouw, aangezien ze daar werkt. Of de politie die vroeger vaak langs kwam? Of misschien mijn oom? Maar nee. Niemand van bovenstaande. Wel kwam ik een melding van mijn vader tegen, waarin hij liet weten dat hij zich zorgen maakte. En weet je wat er stond? ‘Vader maakt zich zorgen om de kinderen die bij moeder wonen. Ouders zijn gescheiden’. Ze namen het gewoon niet serieus omdat mijn vader gescheiden was van mijn moeder.

Als ze het hadden opgepakt, waren ze er misschien achter komen hoe verschrikkelijk het af en toe was om met mijn moeder te wonen. Misschien, als ze het serieus hadden genomen, dan had ik wél bij mijn vader kunnen wonen. Dat heb ik altijd gewild. Maar ik durfde niet… Mijn moeder zei namelijk dat zij zelfmoord zou plegen als ik bij mijn vader zou gaan wonen.

Dus ik ben gebleven.

Liefs, Sofie

Wanneer voelde jij je voor het laatst ongehoord?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.