vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

26 augustus om 17:41

Na rijp beraad bereid

Vrijdag 22 juli 2016

Beste Monique,

Wat een moeizame week heb ik weer mee moeten maken. Hitte, hitte en nog eens hitte! Het valt mij bitter tegen dat ik lang niet meer zo plezierig in mijn woning zit.

Aan het einde van de dag bedraagt de temperatuur in mijn huiskamer maar liefst 25 graden C. Veel te warm om nog draaglijk te kunnen leven in huis. Ik ben nauwelijks of zelfs helemaal niet meer aan tekenen toegekomen en het frustreert me dat ik onlangs heb gehoord dat het de komende dagen nog niet echt koeler zal worden.

Fikse onweersbuien
Gelukkig vond er vandaag wel afkoeling plaats. Grote verrassing was dat er gedurende de gehele ochtend fikse onweersbuien vielen en de temperatuur drastisch zakte. Dat zorgde voor flinke verlichting. Ik moest alles open zetten om de warmte van de afgelopen dagen uit mijn woning te krijgen en het duurde lang voordat ook binnen de temperatuur weer tot een plezierig niveau daalde.

Toen kon ik weer geleidelijk aan de slag met mijn ontspannen bezigheden. Tot in de middag sierde ik mijn zelfgemaakte CD-doosjes verder op en verniste ze. Ik beleefde veel vreugde aan het werk.
Toen het ’s middags opklaarde, voelde het buiten echt veel prettiger aan. Heerlijk afgekoeld! Het leven is meteen anders. Wat kan je dan veel doen!

Tot slot ben ik na rijp beraad bereid het laatste tekenwerk te tonen. Het is de achterzijde van een woonhuis aan de Keizersgracht in Amsterdam. Met een idyllische tuin erbij.

Leuk onderwerp
Ik vond het een leuk onderwerp om op papier te zetten. Aanvankelijk vergde het tekenen heus flinke inspanning en werd van mijn concentratie het nodige gevraagd, maar later vond ik het werk geleidelijk minder moeilijk en zelfs ontspannen. Afgelopen maandag voltooide ik het.

Mijn klant heeft het werk al gezien op een foto, die ik als bijlage meestuurde bij de mail aan haar.

Het woonhuis zelf is gebouwd in het midden van de achttiende eeuw, maar onderging in latere tijden diverse aanpassingen aan de steeds modernere en strengere wooneisen die van kracht werden.

De volgende opdracht voor tekenen betreft opnieuw een Amsterdams grachthuis. Ditmaal bevindt het zich aan de Leidsegracht. Natuurlijk blijft het niet bij dat ene huis. Ook de panden ernaast werk ik op papier uit. Het betreft een huizenrij met prachtige gevels en niets is zo mooi als dit om te tekenen. Daarbij komen ook gracht en vaartuigen op de afbeelding.

Ik verheug me op deze aanstaande opdracht. Zolang het zomerse weer maar geen negatieve parten speelt.

Dag Monique!
Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleid in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.