vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 21:35

Naar de oogkliniek

Kees kan opgelucht ademhalen: zijn ogen werken nog uitstekend!

22 januari 2018

Beste Monique,

Vandaag ben ik naar de oogkliniek gegaan. Ik had een afspraak voor een kortdurend oogonderzoek, een zogenaamde quick-test.

Aanvankelijk zag ik er erg tegenop. Ik was beducht op mogelijke oogtesten, die pijnlijk zouden verlopen of slechte berichten, die ik van de aanwezige deskundigen te horen zou krijgen, waarbij ik na het onderzoek voor verdere behandeling naar een oogarts zou moeten gaan.

Of erger: dat ze me zouden zeggen dat ik niet meer mag tekenen of achter de computer zitten om e-mails te schrijven.
In de kliniek aangekomen, werd ik al vrij snel geholpen. Een aardige vrouw nam de test af. Na afloop bleken mijn ogen helemaal niets te mankeren. Voor ver zien bedraagt mijn gezichtsvermogen 100%. Voor de mensen in de oogkliniek reden genoeg om mij niet door te verwijzen naar een oogarts voor verder onderzoek. Dat was een grote opluchting!

Wel zal ik een krachtiger leesbril nodig hebben met een sterkte van circa 2,5. Aanvankelijk gebruikte ik glazen met een sterkte van 1,8 à 2. Voor aanpassing van de bril moet ik naar een gewone brillenwinkel.

Daarvoor is een afspraak nodig. Het zal niet gemakkelijk zijn daar ik in het verleden wel eens problemen in de brillenzaak heb gehad met lange wachttijden. Bovendien heb ik een keer verkeerd geslepen glazen gekregen, waar ik tijdens het lezen niet goed doorheen kon kijken. Deze moesten dus weer retour en pas na drie weken wachten waren de juiste glazen beschikbaar. En die pasten weer niet in het bestaande montuur!

Het zou opnieuw drie weken duren eer er een volgend paar kon worden geslepen en aangepast. Intussen was ik veel geld kwijt. Toen was ik het beu. Ik vroeg mijn oude glazen en montuur terug evenals mijn geld. Gelukkig waren de mensen van de winkel daartoe bereid en sindsdien doe ik het nog steeds met mijn oude bril.

Maar daar wil ik nu niet te lang meer mee doorgaan. Ik hoop binnenkort een afspraak te maken voor een leestest om daarna een bril met verbeterde glazen te bestellen.

Tot zover het oogtestverhaal.

Morgen ga ik verder met tekenen. Ik kan mijn beroep blijven uitoefenen, maar wel met meer pauzes en vrije dagen tussendoor. Zo kan ik mijn gezichtsvermogen blijven behouden.

Groeten!

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.