vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

23 juli om 13:09

(05-’20) Niet verwacht, maar wel gekregen

Een huis met een grindpad en het gevoel gelukkig te zijn


25 mei 2020

Lief leven,

Ik dacht eerlijk gezegd dat ik de rest van mijn leven alleen zou blijven, omdat ik ervan overtuigd was, ondertussen, dat er met mij niet te leven valt. Ik heb mezelf zó naar beneden gehaald met mijn gedachtes en gevoelens, dat ik ben gaan geloven dat ik niet zo belangrijk ben en de liefde niet waard.

Mijn doel was ‘rechtzetten wat ik in mijn leven overhoop had omgegooid’ en dat doel heb ik inmiddels geloof ik wel bereikt. Zo wilde ik vroeger graag een huis met een grindpad, rust in mijn hoofd en gelukkig zijn. Nu heb ik een huis met een grindpad, rust gevonden en ben ik eigenlijk best heel erg gelukkig met mijn leven.

Vreemd genoeg ben ik zo bezig geweest met denken dat ik dat wilde bereiken, dat ik me niet realiseerde dat ik mijn wensen allang vervuld heb.

 

Ondanks dat de jeugd van mijn kids besmet was met ellende, staan ze nu allemaal behoorlijk goed op de rit. Ze zijn gelukkig en zijn op hun plek. We hebben een prachtige band met elkaar, waar never nooit iets of iemand tussen kan komen.

Mooiste cadeau
Natuurlijk heeft ieder huisje z’n kruisje en er zullen altijd dingetjes zijn die minder goed gaan, maar over het algemeen kan ik zeggen dat de zon in het leven van mij en mijn kinderen schijnt. We zijn nu op een punt gekomen waarop we soms terug kunnen kijken zonder al te veel wrok of verdriet. En dát is het mooiste cadeau wat je als moeder kunt krijgen, zéker in ons geval.

Geluk, tevredenheid en rust gaan direct gepaard met de enorme angst om alles weer te verliezen.

Daar moet ik nog wel iets aan doen, aan die angst, want die gedachten gaan nog wel eens met mij ‘aan de wandel’ waardoor ik mezelf keer op keer weer moet dwingen om naar de realiteit te gaan. Dat is enorm vermoeiend en onwijs jammer omdat ik heel graag wil kunnen genieten van de mooie dingen die er zijn, zonder die donkere wolk die steeds roet in het eten gooit.

Ik hoop daar met mijn schematherapie iets mee te kunnen gaan doen, omdat ik de kracht en de macht wil hebben om die wolk weg te sturen, zodat alles lichter wordt en de zonnige kant zich laat zien. Want die is er echt wel, nu moet ik alleen nog de moed en de kracht vinden om geluk  vast te houden.

❤ Karin

Heb jij ook last van de angst je geluk te verliezen?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.