vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 september om 10:02

Een nieuw begin breekt aan

Brieven van Kees


Donderdag 24 september 2020

Beste Monique,

Na een tijdje enigszins met ‘ups-and-downs’ te maken hebben gehad, lijkt het de laatste dagen aanzienlijk beter met me te gaan. Ook mijn ouders maken het redelijk, al blijven de gevolgen van de hoge leeftijd niet onopgemerkt.

Fysiek vergaat het met mijn moeder heel behoorlijk. Ook al is het niet meer zo vlot als vroeger, toch loopt ze nog altijd heel graag. Een rondwandeling door de buurt doet moeder heel goed.  Mijn vader lijkt weer een opleving door te maken. Hij onthoudt dingen beter, is minder vergeetachtig en met het halen van de boodschappen maakt mijn vader niet meer zo gauw een vergissing. Ook met de communicatie zit het beter.

“Met het halen van de boodschappen maakt mijn vader niet meer zo gauw een vergissing”


Tussen mijn vader en mij verloopt een gesprek
 aanzienlijk minder stroef dan bijvoorbeeld een half jaar geleden.  Wanneer ik hen bijvoorbeeld een tekening laat zien of met fijn nieuws aankom dat gedurende een dag alles prima verlopen is, knappen mijn ouders weer helemaal op.

Tot zover mijn ouders.

Voor mij lijkt er sinds afgelopen week een nieuw begin te zijn aangebroken. Volgens de berichten schijnt de herfst nu echt in aantocht te zijn. Met dit blijde vooruitzicht kan ik naar een nieuw seizoen toeleven. De zomer heeft voor mijn gevoel toch wel erg lang geduurd. Het ‘voorproefje’ van de herfst lijkt er al te zijn. De nachten zijn heerlijk koel en overdag, als de zon even van de partij is, blijft de warmte gelukkig beperkt tot slechts een paar uur.  

Ook al is de lucht buiten in het algemeen verfrissend en verkwikkend, ik merk nu toch wel de gevolgen van de droogte. Die beginnen heus nijpend te worden. Vooral het Beekhuizense natuurgebied   heeft flink te kampen met ‘verwoestijning’.

Wandelpaden zijn stoffig en mul, drinkpoelen opgedroogd en struiken liggen er enigszins doods bij. Het is een vreselijk triest gezicht. Immers, het heeft hier in Velp op het moment van schrijven bijna drie weken niet meer geregend!  

“Het wordt  hoog  tijd dat de hemel zijn sluizen open zet. Wat zal alles dan opknappen!”

Wanneer ik thuis ben, vermaak ik mij uitstekend. De modeltrein laat mij niet los en het tekenen verloopt bijzonder vlot. Beter gezegd, ik heb gisteren nieuw tekenwerk voltooid en mag het op Facebook laten zien!

Het betreft een historisch huis uit de negentiende eeuw dat zich niet ver van mijn woonomgeving bevindt. Men kan het min of meer beschouwen als een portierswoning, behorend tot een groot landgoed. Vroeger was het huis opgedeeld in meerdere woonsegmenten waar werkend personeel verbleef evenals de portier van het landgoed zelf. Nu is het één woning.

Het werk aan deze tekening was bijzonder pittig. Ook aan deze opdracht heb ik wekenlang intensief  geploeterd. Ik ben dolblij dat de opdracht af is, want er vindt in onze laan zwaar werk plaats. Dat gaat niet zonder lawaai gepaard. Er worden nieuwe gasleidingen aangelegd.

“Ik ben dolblij dat de opdracht af is, want er vindt in onze laan zwaar werk plaats. Dat gaat niet zonder lawaai”

 

Behalve de hele dag het monotoon zeurende geronk van een graafmachine, moeten voor het inpassen van de gaspijpen diepe geulen worden geslagen. Enorme mokers rammen met flink wat gebonk diep in de grond om een goede bedding te verkrijgen voor de pijpen. Het lawaai dreunt door het hele huis. Gelukkig gaat dit niet de hele dag door.

Tegen de tijd dat ik aan de volgende tekenopdracht ga beginnen, hoop ik dat de meeste werkzaamheden buiten voorbij zijn. Naast de bezigheden en liefhebberijen thuis kan ik vooruitkijken op één of mogelijk meerdere leuke uitjes, onder andere voor toekomstige tekenopdrachten.  

Hartelijke groeten,

Kees
Zie hieronder de nieuwste tekening van Kees.

 

Zorgtestament
Hoewel Kees veel schrijft over zijn dagelijkse bezigheden, sijpelen steeds vaker de zorgen over zijn ouders erin. Die worden met de dag ouder en Kees kan niet goed tegen die verandering. Hoewel hij steeds vaker op ‘eigen’ benen staat, is het voor Kees fijn om te weten wie hij kan aanspreken als zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen. Netwerk Rondom is een bedrijf dat bijvoorbeeld zorgt voor een ‘zorgtestament’. Daarin worden verschillende mensen betrokken rondom de zorg van het autistische kind als de ouders dat niet meer kunnen.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken