vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

20 oktober om 10:54

Nieuw hoogtepunt

zondag 18 oktober

Beste Monique,

Zoals de trouwe Facebook-en Doclines-lezer intussen heeft gemerkt, is er van mijn kant een tijdje geen nieuws meer gekomen. Dat heeft zijn oorzaak. Ik heb het de afgelopen weken héél druk gehad. Gehad? Ja, gehad. Nu is die periode voorbij. Eindelijk! Want een speciale onderneming heeft mij ontzettend veel energie gekost.
Ik heb namelijk iets geweldigs tot stand gebracht. Ik kan het niet anders zeggen, maar het is iets waar ikzelf trots op mag wezen. Wat het precies inhoudt, houd ik nu nog geheim.

Nu wat anders. Onlangs ben ik met mijn broer Jasper en zijn vriendin Ghislaine naar Amsterdam geweest in verband met een aantal tekenopdrachten. Jasper heeft een vriend met wie hij onder andere golft. Ook mijn oudste broer Barent kent hem. Deze vriend bezit een oud huis in
 Amsterdam dat hij dolgraag van mijn hand getekend wil zien.

Amsterdam-tekenopdrachten
We hebben hem in Amsterdam een bezoek afgelegd en ik heb zijn prachtige oude huis aan alle kanten bekeken. Van binnen en van buiten. Ook wil hij een tekening hebben van het schitterende uitzicht op de huizen die deels aan de Keizersgracht en de Reguliersgracht liggen. Wellicht dat er later nog een derde opdracht bijkomt van kennissen van hem, die eveneens in een historisch huis in de grachtengordel wonen. Er wachten mij dus flink wat ‘Amsterdam-tekenopdrachten! Dat is voor mij een mooie tijdvulling voor het lange winterseizoen en vroege voorjaar.

Jasper, Ghislaine en ik hebben het alledrie bijzonder gezellig gehad. We hebben ons kostelijk geamuseerd.
 Het verblijf in Amsterdam vond ik zeer geslaagd. Ik heb mijn ogen uit gekeken op de unieke historische schoonheid die onze hoofdstad te bieden heeft. Én, de toch altijd aanwezige knusse sfeer. Ik maakte de ene foto-opname na de andere.

Opvallend rustig
Het was voor de begrippen van Amsterdam opvallend rustig. Zeg maar gerust doodstil! Je zou welhaast kunnen spreken van een verlaten stad.  Er liepen (zeer) weinig mensen door de oude straten en langs de grachten. Ik vond de sfeer in Amsterdam een stuk vriendelijker en prettiger overkomen dan in de jaren van vóór 2020. Degenen die er te zien waren, droegen wijselijk een mondkapje. Dat is een aparte gewaarwording. Maar ja, we zitten in een corona-crisis hè.Ooit zei een zeer bekende Nederlander: ”Ieder nadeel heb z’n voordeel.”Corona dwingt ons de nodige beperkingen in het dagelijkse leven op te leggen, wil men risico op besmetting voorkomen, en dus moeten er een hoop activiteiten en evenementen worden ingeleverd. Dat is jammer en balen. Maar voor vele  andere  mensen die naar rust verlangen is het wel zo prettig, ook al moeten  ook zíj  een aantal leuke dingen voorbij laten gaan en missen.Al ervoer ik meer ambiance in het oude stadscentrum en voelde ik me veel meer ontspannen dan de keren ervoor, we konden niet al te lang blijven. Het weer verslechterde en het begon hevig te regenen. We besloten  onze wagen te halen en keerden in de stromende regen terug naar Velp.  Een snelle en voorspoedige terugrit bracht ons thuis. Jasper en Ghislaine rustten daarna bij mijn ouders uit, terwijl ik in mijn woning van een heerlijke kop thee genoot.
In stijl afgesloten
’s Avonds wilden we de geslaagde dag in stijl afsluiten door met ons drieën in een restaurant in de buurt te gaan eten. We hebben ons allen tegoed gedaan en genoten van de voortreffelijke maaltijden, die ze ons serveerden ! We waren na al die vermoeiende autoritten ook zo aan lekker smullen toe! Om Jasper en Ghislaine iets terug te geven voor alle moeite en inspanningen die zij voor mij hadden verricht, trakteerde ik hen op dit etentje. Zij hoefden niets af te rekenen.

Vol voldoening van het heerlijke avondje uit en de indrukken die we in Amsterdam hadden opgedaan, scheidden zich 
 onze wegen  na dit gezellige avondje. Meer dan dertig waardevolle foto’s rijker, rustte ik vandaag lekker uit.
Hartelijke groeten,
Kees

Netwerk rondom
Kees heeft een fijne familie om zich heen die hem graag helpt om stapjes verder te komen. Niet alleen met tekenen, maar ook met volgende stappen in zijn verdere leven. Hij heeft een steeds betere band met zijn broer. Maar niet iedereen met een (verstandelijke) handicap heeft zo’n netwerk om zich heen. Het bedrijf Netwerk Rondom zorgt ervoor dat ouders een netwerk om hun kind heen kunnen opbouwen, om zo ook de zorg stapje voor stapje uit handen te kunnen geven.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken