vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

8 juli om 13:34

Nog even een korte toelichting

het door Kees getekende huis in Overveen heeft een bijzondere geschiedenis

Beste Monique,

Graag zou ik nog een korte toelichting willen geven over mijn laatste tekening van het huis in Overveen.
Zoals men ziet, betreft het een vrijstaande villa. Het is gerenommeerd tot beschermd architectonisch monument.

In 1880 werd de eerste steen gelegd en verrees er een eenvoudig maar klassiek herenhuis van één bouwlaag met een kleine zolderverdieping erop.

In 1905 besloten de toenmalige bewoners het huis fors uit te breiden door een gehele verdieping bovenop het oorspronkelijke huis te bouwen met daar bovenop weer een zolder.

De beroemde Nederlandse architect Petrus Cuypers werd destijds ingeschakeld om de villa zo mooi mogelijk te verbouwen. Er verscheen een veranda op Toscaanse zuilen, een vergroot trappenhuis en gekleurde glas-in-loodramen met gebrandschilderde motieven erin. Diverse interieurs kregen indrukwekkende verfraaiingen en de muren werden voorzien van lambriseringen met sculpturen. Ook binnen zijn gebrandschilderde ramen gezet.

In januari 2015 had ik het huis al eens getekend (zie eerste tekening) en de volgende foto toont het recente werk vanuit een andere hoek bekeken.

Voor wat betreft de komende opdracht moet ik nog een paar dagen wachten. Helaas waren de afdrukken van de foto’s die ik afgelopen woensdag had genomen toen ik in Amsterdam was nog niet in de winkel binnengekomen.
Nu moet ik zien hoe ik de laatste werkloze dagen nog even uit sukkel. Als de afdrukken er eindelijk zijn, ga ik meteen beginnen!

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.