vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 mei om 11:57

Nog twee dagen te gaan!

Donderdag 7 november 2019

Beste Monique,
Na de volstrekte föhnsituatie, die me flink van mijn werk hield, ben ik in aanzienlijk rustiger vaarwater terecht gekomen. Gelukkig is buiten iets koeler geworden.

Wat een verademing! En er scheen een behoorlijke bui te zijn gevallen. Maar liefst 4 millimeter water tapte ik af uit de neerslagmeter. Kortom, alles is weer zoals het begin-november hoort! Het kan weer! Alhoewel de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik de temperaturen liever nog lager zie…

De concentratie op mijn werk was weer fantastisch. Ik ben nu zodanig gevorderd dat ik waarschijnlijk nog maar twee dagen te gaan heb met het (af)maken van deze tekening.

Inhoud gekregen
Sinds vandaag lijkt de afbeelding in inkt en plakkaatverf veel meer inhoud te hebben gekregen dan voorheen. Ik heb de hele achtergrond, de overkant van het Janskerkhof dus, op papier gezet, bestaande uit een benedenverdieping van een rij huizen, nog wat extra bomen en een deel van een sociëteitsgebouw annex parkeerplaats. Het tafereel aan de overkant ging heel diep door. Je kon haast spreken van een soort Droste-effect. Daarbij kijk je als het ware in het oneindige. Je blijft tot in de diepste diepte details en straatattributen tegenkomen. Juist dat zorgde voor ‘extra body’ in de tekening.

En nu is het moeilijkste gedeelte af. Als laatste moet ik de kleur van de bakstenen van het kerkgebouw (linkergedeelte van de westfaçade) – rechts op het papier – wat donkerder gaan maken. Ik constateerde dat ik de huidige tint net iets te licht had weergegeven. Te roze. Op de foto zijn de bakstenen veel donkerder.

Goed, ik kijk wel hoe de werkzaamheden zullen verlopen. Dat zien we morgen dan wel weer, zoals Tita Tovenaar het altijd aan het einde van zijn uitzending zei.

Hartelijke groeten,

Kees

 

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.