vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

8 januari om 13:15

Het nieuwe werkseizoen is begonnen, in totale ontreddering

Donderdag 7 januari 2020

Beste Monique,
Sinds afgelopen maandag, 4 januari, ben ik weer aan de slag gegaan met een serie van nieuwe tekenopdrachten. Vier stuks in totaal. Ik denk dat ik voor deze maand en de drie maanden die erop volgen, goed onder de pannen zit wat betreft tekenwerk. 

Vooral in de ochtenduren en een deel van de middag, teken ik dan ook met vol gas. De eerste opdracht kent reeds een vlot verloop. Het betreft een onderwerp dat ik echt leuk vind om op papier uit te beelden. Ik heb er plezier in. Trouwens, alle vier de te tekenen onderwerpen vormen een fijne serie die mij oprecht aanspreekt en waarop ik me elke dag kan verheugen.
Walgelijk!
Toch is er op het blije gevoel over de voorspoedige start van het nieuwe werkseizoen een domper
  gezet. Ik heb vandaag her en der gehoord dat er zich in het afgelopen etmaal in de Verenigde Staten een verschrikkelijk tafereel heeft afgespeeld dat mij danig heeft ontredderd.

Ik ben diep geschokt en verdrietig over de wijze waarop de huidige Amerikaanse president zich heeft gedragen. Het vertoon scheen voor een regelrechte chaos in Washington te hebben gezorgd. Hysterische euforie onder zijn aanhang en een bestorming van het Capitool zorgde voor  vertwijfeling en wanhopige verontwaardiging  bij  de mensen die vóór het ‘goede’ zijn. Nee, walgelijk!

Aanvankelijk had ik goede hoop dat de waardige opvolger van deze onruststoker, probleemloos kon gaan beginnen aan zijn voorbereidingen om het voertouw van zijn voorganger over te nemen. Maar de man wiens voornaam met een D begint en zijn achternaam met een P eindigt dacht dat hij nog eventjes een voetje kon lichten om het zijn opvolger onmogelijk te maken.
‘De komende dertien dagen baren me zorgen’
Hoewel de zaak inmiddels is gesust en de oproerkraaier(s) op het matje zijn geroepen, baren mij de komende dertien dagen toch zorgen. In die periode moet de huidige leider nog de resterende dagen van zijn ambtstermijn uit zien te zingen en ik ben als de dood dat er in de Verenigde Staten vooralsnog
  iets gebeurt dat verschrikkelijke gevolgen kan hebben voor het land, het volk en …eigenlijk de hele wereld. De omstreden man met wie we nu nog opgescheept zitten, kan het niet nalaten rare fratsen uit te halen. Het is een aangeboren karaktertrek van hem.
Na het vernemen van het slechte nieuws ging ik meteen naar mijn ouders en stortte mijn hart bij hen uit. Ik voelde me totaal in elkaar geklapt. Ik voerde een goed gesprek met mijn vader en moeder en ze slaagden erin me gerust te stellen en gaven me enig vertrouwen dat het uiteindelijk allemaal wel goed zal komen. Niemand is erbij gebaat als zo’n man raar doet en voor zoveel bonje zorgt. Hij zet zichzelf volkomen voor schut en bereikt er uiteindelijk niets mee.
Niet zo’n goede doen
Afgelopen middag en avond was ik sowieso al in niet zo’n goede doen omdat ik teleurgesteld was over het weerverloop van de afgelopen dagen. De hele decembermaand heb ik met smart gewacht op vorst en ijs en het veelbelovende, traditionele winterweer
  lijkt maar niet te willen komen.

In plaats daarvan moeten we het stellen met somber en nat weer met temperaturen van twee graden boven nul. Sinds 2 januari heeft het zelfs ’s nachts niet meer gevroren!

Zijne koninklijke majesteit Thialf, waar blijft gij?
Kortom, ik moet alle teleurstelling en schokkende berichten nu gaan verwerken en dat kost tijd.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.