vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

10 november om 12:32

Onzekere tijden

Woensdag 4 novemberBeste Monique,

Tot grote blijdschap heb ik hier in Velp de eerste nachtvorst van dit najaar kunnen optekenen. Geweldig hè? Eindelijk is de veel beloofde afkoeling gekomen! De vorige dagen werden me, met hun buitensporige, subtropische warmte echt te gortig. Ik baalde ervan.

Nu het leed voorbij is, kan ik mijn vrije dagen goed benutten. Vrije dagen? Ja, vrije dagen en wellicht dat ik vakantie houd. Het aantal opdrachten voor tekenen dat ik dit jaar heb uitgevoerd ligt veel hoger dan gemiddeld. Ik ben heel, heel ver gekomen, maar  ben volledig uitgeput na de laatste opdracht. Die vond ik zo allemachtig lastig!

Huis in Bussum
Het betreft een huis in Bussum, waar nu een kantoorpand is gevestigd.  De woning is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd, maar in de laatste decennia gemoderniseerd en aangepast met onder andere een glazen deur en geblindeerde ramen.

Al lijkt het huis op het eerste gezicht simpel uit te werken op papier, het tegendeel bleek waar. Beter gezegd, het bleek een  gigantische opgave die ongelooflijk veel inspanning heeft gekost. Bijna elke dag heb ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds intensief getekend, omdat ik  flink wat grote vlakken in moest kleuren, waarbij de plakkaatverf zo egaal mogelijk op het papier diende te worden aangebracht. Niet makkelijk! Ik heb het meerdere keren over moeten schilderen om tot het gewenste resultaat te komen.

Ook de kromme lijnen (de overspanning van vensters) moest ik zeer strak intekenen en keer op keer corrigeren als het lijntje er iets te onregelmatig uit zag. Soms wel tot wel vier keer toe! Men begrijpt: dat was een frustrerend werkje, want ik verloor hiermee een hoop tijd, die ik anders voor de gebruikelijke huishoudelijke klusjes had kunnen gebruiken.

Echter, het resultaat van deze reusachtige opgave heeft geleid tot enorme voldoening en vreugde!
De tekening mag er heus wezen. Van mijn klant heb ik nog geen reactie gekregen. Ik ken hem van eerdere opdrachten en weet dat hij een zeer drukke agenda heeft vanwege zijn beroep. 
Tot zover de tekening.


Geheel nieuw leven
Deze weken worden onzekere en drukke weken die een grote stap zullen zijn in mijn leven. Helaas mag ik het van de moderator/beheerder van Facebook en Doclines nog niet bekend maken. Wel kan ik vertellen dat ik een uiterst belangrijke beslissing heb moeten nemen die tot een geheel nieuw leven zal leiden.

Reden hiervoor is de huidige gesteldheid van mijn ouders. Dit proces maakt mij ontzettend verdrietig. Ik mis de warmte, liefde en steun van mijn ouders. Hoewel ik de ‘grote stap’ durf te nemen is er nog iets anders waar ik beducht op ben. De recente zeer   strenge maatregelen die de regering heeft genomen om nieuwe corona-besmettingen tegen te gaan. Die liegen er niet om. Het hangt dicht tegen een nieuwe ‘lock-down’ aan en die zouden de ‘grote stap’ weleens tegen kunnen houden. En dat is iets wat ik niet graag in het naaste vooruitzicht heb.

Hartelijke groeten,

Kees

Hieronder de nieuwste tekening van Kees:


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken