vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 13:44

Op een laag pitje

Heet! Droog! Kees kan gelukkig op de fiets naar de supermarkt lekker uitwaaien.

Vrijdag 13 juli 2018

Beste Monique,

Terwijl het me vorige week nog prima afging en ik ondanks het beginnende warmere weer behoorlijk kon tekenen, verloopt het deze week aanzienlijk moeizamer. Nu vind ik het buiten écht warm geworden. Vervelend warm wel, want het voelt drukkend aan. Hierdoor schiet het heerlijke tekenwerk er geregeld bij in. Zelfs in mijn woning is het bloedheet. Concentreren op het papier en het neerzetten van fijne versieringen en elementen die bij het onderwerp horen, worden hierdoor onmogelijk gemaakt. Gisteren had ik helemaal niet getekend en vandaag slechts even en dan alleen in de ochtenduren. De vorderingen op het papier zijn al aardig vertraagd.

Al probeer ik door de airco te gebruiken, alles nog enigszins draaglijk te houden, erg veel zoden aan de dijk zet het niet. Zodra ik de airco weer uitschakel, is het in geen tijd weer stikwarm in de huiskamer. Ik baal als een stekker.

Ook kom ik nauwelijks meer naar buiten. Mooie wandelingen maken is er niet bij. Het Beekhuizense bos en het open gebied van de heideheuvels daarachter liggen er door de aanhoudende droogte miserabel bij. Paden zijn buitengewoon stoffig en er is geen water meer in de drinkpoelen. Vele struiken verdrogen en verschrompelen en alles oogt doods.

Het lijkt zo langzamerhand een landschap te worden zoals je dat in het midden-westen van de Verenigde Staten aantreft of in Australië. Steppe-landschap dus.

De dieren, die in het natuurgebied leven, zullen het knap moeilijk hebben omdat er nauwelijks meer iets te drinken valt.

Kortom, genieten van de wandeling is ver weg.

Hoelang duren deze warmte en droogte nog? Eén ding is zeker: Ik maak me serieus zorgen. Er móet regen komen! En afkoeling.

Morgen is het zaterdag. Tijd om ’s ochtends de boodschappen te doen voor het weekeinde. Ik pak de fiets, peddel naar het dorp en ga vervolgens in de koele winkels lekker mijn levensmiddelen uitzoeken die ik op het oog heb.

Op de fiets kan ik tenminste nog fijn uitwaaien.

Daarna zie ik wel of ik verder ga tekenen.

U zult het begrijpen: alles staat even op een laag pitje.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.