vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 mei om 16:01

Oudejaarsdag 2019

Dinsdag 31 december 2019

 

Beste Monique,

Ook de dagen na de 27ste december verliepen in goede harmonie. Elke ochtend maakte ik een goede wandeling om er vervolgens heerlijk op los te tekenen.

’s Middags bezocht ik mijn ouders en daarna dronk ik gezellig thee in mijn woning met daarbij op de achtergrond een aangenaam in de oren liggend klassiek muziekstuk. Tot slot bereidde ik ’s avonds een lekker gerecht voor mezelf klaar, dat in het teken van de feestdagen stond.

Tekening
Vandaag, precies op oudejaarsdag, voltooide ik de tekening waar ik de afgelopen dagen zo fijn aan heb gewerkt. Daar het geen opdracht was, kenden de werkzaamheden een veel ontspannender verloop.

Zoals reeds in het vorige Facebook-blog is vermeld, betreft het een studietekening van een Renaissance-bouwwerk in Italiaanse Renaissancestijl. ik heb het op een vel papier van A-4-formaat (20×30 centimeter) getekend.


Ik heb de afbeelding niet ingekleurd, daar ik zo scherp mogelijk de details wilde weergeven. Ook heb ik het perspectief tot een minimum beperkt. Kort nadat de tekening af was, maakte ik er een paar foto’s van. Even later ging ik naar het huis van mijn ouders toe om hen de tekening te laten zien.
Mijn moeder vond het werk prachtig. Zij verbaasde zich over de kleine details en decoraties die ik in het bouwwerk heb aangebracht.

Ik ga het bijzondere werkstuk in een map bewaren!

In het nieuwe jaar ga ik weer aan nieuwe opdrachten beginnen.

Ik wens jou en alle Facebook-volgers het allerbeste toe voor 2020!

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.