vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

14 juli om 16:32

(10-’20) Papa, ik mis je, ik zou zo graag willen dat je tegen me zegt dat ik goed bezig ben

15 oktober 2019

Lief leven,

Ik ben een denker en analyticus, wil alles begrijpen en overdenk dus ook alles.

Zo denk ik ook wel eens iets dood en maak ik de verkeerde analyses.

Mijn Borderline-persoonlijkheidsstoornis heeft soms geleid tot extreme en uiterste keuzes.  Daarnaast heb ik vanwege mijn hechtingsprobleem verkeerde partner keuzes gemaakt. Mijn angst om iemand te verliezen maakte dat ik vasthield aan mensen, die niet oké waren.

Nu begrijp ik dit allemaal, maar de schade is inmiddels lang geleden… Toen snapte ik dat helemaal niet.

Naar Impulsen leven
Ik voelde wel dat ik ongelukkig was, maar wist niet wat ik moest doen om het te veranderen. Ik ging naar mijn impulsen leven en alles wat in me opkwam was in mijn beleving een geweldig idee. Ik beschik over behoorlijk wat verbale overredingskracht, dus ik wist precies hoe ik de dingen naar mijn hand kon zetten.

Het leek alsof ik wist waar ik mee bezig was, maar geloof me dat wist ik niet. Ik was aan het overleven binnen mijn eigen bestaan. Alles draaide om het rechtzetten van dingen die gisteren scheef stonden en ik was vooral bezig om te voorkomen dat er iets mis ging.

Ik voelde me ook verantwoordelijk voor het gedrag van mijn toenmalige vriendje. Ik voelde me teveel op deze wereld, daardoor kwam alles.

Deze gedachtegang heeft me nog heel wat jaren achtervolgd. Pas nu (en ik ben bijna 50) besef ik dat ik niet gekozen heb voor wat me is overkomen. Bepaalde gebeurtenissen kruisten mijn pad omdat ik ervan moest leren. Ik heb er alleen erg lang over gedaan om er lering uit te trekken. Maar wat geleerd moet worden, herhaalt zich. Geloof me, ‘t is echt zo.

‘Goh wat mis ik hem’
Ondertussen ben ik helemaal afgedwaald van hetgeen waar ik mee begon: het overlijden van mijn vader. Goh wat mis ik hem en zijn aanwezigheid. Wat mis ik het om een vader te hebben. Mijn kinderen hebben dus ook geen opa. Kan je eigenlijk iets missen wat je  niet hebt gehad?

Papa, ik mis je. Ik zou zo graag willen dat je tegen me zegt dat ik goed bezig ben en dat je trots bent op mijn ontwikkeling en inzichten.

Zeker nu ik de laatste tijd een andere Karin ben geworden – een betere en leukere -eentje die ondertussen begrijpt dat het leven net een puzzel is. Zo een met huizen en een lucht… En dat is een gepuzzel die blauwe lucht, voordat je alle stukjes bij elkaar hebt en de puzzel passend hebt gemaakt, is de helft van je leven alweer voorbij.

❤ Karin

Hoe ga jij om met het ontbreken van goedkeuring en erkenning van je ouders?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.