vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 14:38

Plotseling tegenwind

Woensdag 30 november

Beste Monique,

Vandaag zat de dag me minder mee dan gisteren. Geheel onverwacht is de prachtige vorst met rijp van het toneel verdwenen en is zachtere lucht uit het westen daarvoor in de plaats gekomen. Ik voel me onaangenaam verrast en vind het erg jammer.

Alles is nu ineens zo grauw en sfeerloos geworden. Terwijl ik zoveel vertrouwen had dat de vorst zou aanhouden, omdat ik me uit het verleden kan herinneren – en wel het recente verleden – dat, als het eenmaal hard vroor, de vorst zich niet zo snel liet verjagen. Helaas is dat toch gebeurd vanmiddag en nu voelt het buiten weer zachter en ‘on-winters’ aan.

Het Colofon
Ik hoop dat dit weer weg gaat en de vorst terugkeert.
Verder ben ik vandaag geschrokken toen ik per e-mail een nieuwsbrief ontving van de lokale boekhandel. Ik las dat de muziekafdeling aldaar weggaat. Verhuizen naar Arnhem.

En dat zal binnen niet al te lange tijd geschieden. Vanaf 15 januari zal ik de zo aardige man, die mij altijd hielp en zoveel kennis had van klassieke muziek niet meer in de winkel aantreffen. Hij gaat samen met een voormalige trouwe collega, die destijds bij Muziekhandel Bergmann in de Koningstraat in Arnhem werkte, een nieuwe zaak oprichten: Het Colofon geheten. De winkel zal zich in Arnhem bevinden, maar ik weet helaas nog niet op welke locatie.

Het zal een trefpunt moeten worden voor liefhebbers van klassieke muziek. In Het Colofon schijnt dan ook een uitgebreid assortiment aan klassieke CD’s te komen. In de boekhandel had men geconstateerd dat de vraag naar klassieke muziek zo groot was geworden dat de zaak zou moeten worden uitgebreid. Maar dat scheen op deze locatie niet mogelijk.

Wanneer de nieuwe CD-zaak Het Colofon in Arnhem eenmaal opgericht is, zullen beide heren er op alle dagen van de week van 12.00 uur tot 17.00 uur werkzaam zijn. Helaas niet in de zo rustige morgenuren dus. Dat vind ik heel jammer, omdat ik liever in de ochtend winkel, aangezien het dan in de stad nog prettig en rustig is. Er lopen dan nog niet zoveel mensen door de straten.

Geen klassieke muziek meer in Velp

Nu weet ik helemaal niet hoe deze CD-speciaalzaak zal gaan lopen, want Muziekhandel Bergmann ging in de zomer van 2013 failliet vanwege te weinig klandizie. Ik ben als de dood dat dit op den duur ook met Het Colofon zal gebeuren. Ik duim dat de CD-speciaalzaak in spé tot in lengte van dagen zal blijven bestaan.
Maar één ding is zeker, we kunnen straks niet meer eventjes te voet of op de fiets naar het dorp om CD’s te kopen of te bestellen.
Moet je nagaan, eind 2013 waren we juist zo blij dat er in Velp een klassieke muziekzaak in de boekhandel was gekomen!
In het nieuwe jaar moeten we weer helemaal naar Arnhem als we geïnteresseerd zijn in nieuwe klassieke CD’s.

De tijd zal het leren hoe het dan in zijn werk gaat.

Dag Monique!
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.