vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 14:05

Schitterende album covers

Kees versierde de album covers van zijn favoriete Italiaanse componisten.

Zaterdag 30 juni 2018

Het staat niet stil

Beste Monique,

Men zal intussen wel denken: wat zal Kees nu met die warme zomerdagen doen?

Hoe zal hij zijn tijd doorbrengen?

In mijn brief van 29 mei j.l. schreef ik dat ik na de voltooiing van de laatste tekening – een boerderij in Epe – rust zou nemen. In de maand juni heb ik dat ook gedaan.

Echter, rust nemen kan ook betekenen: leuke ontspannen bezigheden uitoefenen en geen moeilijke tekenopdrachten uitvoeren.

Afgelopen maand heb ik – om de dagen toch nog op een creatieve wijze te besteden – drie vrolijk gekleurde verzameldoosjes ontworpen voor mijn nieuwe klassieke muziek-cd’s.

Gedurende mijn recente verjaardag heb ik zoveel cadeaubonnen vergaard, dat ik er vele cd’s van heb kunnen kopen. Om mijn mooie verzameling een eervol plekje te geven besloot ik iedere cd uit zijn plastic klapdoosje te halen en in een papieren envelop te stoppen. Deze envelop dient als bescherming van de cd. Vervolgens heb ik alle muziekschijfjes in één van de zelfgebouwde kartonnen verzamelboxen gestopt, zodat ze beter bewaard blijven en tijdens in- en uitschuiven geen schade oplopen door de harde plastic randen van het klapdoosje.

Ik heb uiteindelijk drie boxen gemaakt met daarbij een toelichting en uitleg over de componist en muziek.

Ik vind het een verrukkelijk werk om zo’n doosje in elkaar te zetten. Eerst schilder ik op gekleurd papier de tekst in mooie letters om het vervolgens te vernissen. Daarna snijd ik alles nauwgezet uit, vouw ik de hoesjes om tot slot alles vast te lijmen.
Iedere dag verheugde ik me hierop. Zeker toen het nog zo koel weer was en er buiten geen hete zomerzon brandde.

Op de foto’s die ik van mijn trotse werk heb genomen, is te zien dat het om klassieke muziek van Italiaanse componisten gaat. Componisten, die niet bij iedereen bekend zullen zijn, maar die prachtige muziek hebben geschreven, want dat konden deze heren absoluut!

Omdat deze componisten niet zo bekend zijn, was het een hele toer om hun muziek te bemachtigen. Ik heb dan ook een hele speurtocht afgelegd, waarbij ik iedere cd kritisch heb beluisterd om te horen of de muziek voor mij interessant was en prettig in het gehoor lag. Ik hou namelijk niet van trompetten, pauken en andere slaginstrumenten, dus ik moest er zeker van zijn dat de componisten deze instrumenten niet in hun werk verwerkt hadden.

Gelukkig maken online-winkels het de klant mogelijk om op de computer geluidsfragmenten van elk muziekstuk te beluisteren, dus ik kon zelf bepalen of een cd voor aanschaf in aanmerking kwam.

Afgelopen maandag, 25 juni, kwam het laatste doosje af.

En de dag erop, de dinsdag dus, ging ik weer aan de slag met de volgende tekenopdracht.

Daar ik door de heersende warmte weinig buiten kom, kan ik momenteel goed aan deze opdracht werken. Aanvankelijk zag ik er wel een beetje tegenop, omdat ik vreesde dat het een moeilijke tekening zou worden, maar eenmaal bezig blijkt dat het tot nu toe meevalt.

In een halve week tijd heb ik voor mijn gevoel al aardig wat tot stand gebracht. De stand van zaken voor vandaag laat ik zien op de laatste foto. Het rechterdeel van het huis is reeds voltooid. De rest volgt nog.

Het betreft een Jugendstil-Huis in Deventer waarover ik later meer zal vertellen zodra de opdracht voltooid is.

Maar morgen neem ik een rustdag en doe ik even niets.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.