vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

7 oktober om 09:08

(01-’12) Soms vraag ik mezelf af waar ik over een jaar zal staan

2 januari 2012 - Sterre

Lief dagboek,

2012 zal een moeilijk jaar worden, dat besef ik me meer en meer. Toch houd ik de moed erin. Soms vraag ik mezelf af, waar ik over een jaar zal staan. Tegen die tijd is het 2013, met vast veel veranderingen achter de rug en ben ik inmiddels 15 jaar. Het duurt dan nog enkele maanden voordat ik met mijn diploma naar huis kan. Lang leve de vrijheid!

Een vmbo-diploma, zucht… Hopelijk kan ik in september 2013 vol goede moed gaan werken voor een havo-diploma. Als ik eenmaal dat diploma op zak heb, kan ik daarna psychologie gaan studeren. Ik wil namelijk psycholoog worden; ik denk er steeds aan. Ook lijkt het me leuk om leerlingbegeleider te worden. Ik wil in de toekomst graag kinderen helpen die het net als ik moeilijk hebben. Ik wil voor hen het verschil maken.

Maar goed, dat zijn allemaal dingen voor later. Laat ik eerst maar mijn vmbo-diploma halen. Daarna moet ik alsnog de havo afronden en – ik ga het mezelf nog moeilijker maken – wil ik daarna zelfs nog doorstromen naar het vwo. Ik wil kinderen helpen en daar moet je goed voor studeren!

Liefs, Sterre

Hebben jullie ook de ambitie om anderen te helpen? En ik welke vorm doe je dat of wil je dat gaan doen?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.