vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

15 juli om 13:09

(03-’20) Spoel de nare gedachtes door het doucheputje

28 maart 2020

 

Lief leven,

Op momenten als deze voelt mijn lichaam aan alsof ik bont en blauw ben. De reden daarvan is dat ik gekwetst ben. Dit is hoe gekwetst zijn voelt, denk ik dan.

De tranen prikken achter mijn ogen en alles doet pijn. Ik neem op zulke momenten meestal twee paracetamols in om de pijn te stillen. Ik weet niet of het echt help tof dat ik dat mezelf inbeeld. Het maakt me eerlijk gezegd ook niet zoveel uit eigenlijk…

 

Als iemand me kwetst, dan kan ik dat niet loslaten. Dan vreet dat me op. Ik voel me dan intens verdrietig en teleurgesteld. Teleurgesteld in mezelf en in de ander.

Psycholoog
Waarom moet ik nou altijd alles analyseren en er een groot psychologisch onderzoek op loslaten? Heeft het bezoeken van psychologen ertoe geleid dat ik mezelf inmiddels een beetje als een psycholoog ben gaan gedragen naar mezelf en de mensen om mij heen?

Ik ga altijd op zoek gaat naar de onderliggende gedachten of boodschap achter een opmerking omdat ik er niet op durf te vertrouwen dat wat gezegd is ook daadwerkelijk zo bedoeld is.

Erg vermoeiend is dat. Ik let trouwens ook heel erg op lichaamstaal, want dat zegt meer dan welk woord dan ook.

Anyway, die analyses van mij zorgen soms nog wel eens voor hele ingewikkelde gesprekken. Gesprekken waarin ik toch niets geloof van wat de ander zegt en als ik dat wel doe, dan check ik alles naderhand. En geloof mij, dat kan ik goed! Je kunt niet liegen tegen mij, ik voel dat direct aan.

Onverwachts gekwetst
Vandaag ben ik gekwetst op een totaal onverwachte manier. Ik analyseer me rot over wat er nou precies gebeurd is, maar kennelijk kan ik me er niet tegen wapenen dat het kwetsen voortduurt (of doorgaat), helaas. Ik moet hier van leren en beseffen dat al dat nadenken dat ik doe, zinloos is en dat het er alleen maar voor zorgt dat ik me kut voel en dat is het laatste wat ik wil. Dit moet dus anders!

Ik heb zojuist even met de hond gelopen, een frisse neus gehaald, naar de maan gekeken en bedacht dat dit niet het einde van de wereld is. Ik ga zo maar eens lekker douchen en alle nare gedachten van mezelf afwassen om ze vervolgens door het doucheputje weg te spoelen.

Dat is mijn trucje. En het werkt echt als je jezelf voorhoudt dat dat is wat je aan het doen bent: de slechte gedachten van jezelf afschrobben.

Daarna ga ik mezelf verwennen met een lekker bakkie thee om vervolgens fris de nacht in te duiken, want morgen is er weer een nieuwe dag!

❤ Karin

Wat is jouw manier om je dagelijkse dag van je af te zetten?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.