vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 juni om 13:19

Tekenen in een flutwinter

Kees tekent door om zijn gedachten af te leiden van de wegkwijnende winter en negatief wereldnieuws.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Donderdag 21 februari 2019

De tweede tekening van dit jaar is voltooid

Beste Monique,

Het is zover: de tweede tekening van dit jaar is voltooid!
Het betreft een opdracht voor een aardige bewoonster die een mooie villa bezit in Enschede. Naar mijn indruk is de plaat erg mooi geworden. Ik besloot er een duplicaat van te maken voor mijn archief met andere kopieën van tekeningen.

Inmiddels heeft mijn klant vol verrukking gereageerd door middel van zo’n lieve en blijde e-mail!

Ze heeft me toestemming gegeven de foto die ik van de tekening heb genomen op Facebook te zetten. Hoezeer de vreugde over het resultaat van het werk er ook mag wezen, met mijzelf gaat het nog steeds niet geweldig. Ik heb geregeld last van depressieve stemmingen. Het slechte wereldnieuws dat mij de afgelopen weken op me af is gekomen, heb ik nog niet verwerkt.

Ook het feit dat de winter nu weg kwijnt speelt een rol. Geen vorst meer, geen ijs, geen sneeuw… Even hebben we winterweer gehad in januari. Ik genoot er dan ook volop van, maar helaas heeft het allemaal veel te kort geduurd. Ook in december en begin januari hadden we nauwelijks vorst. Al met al is het een flutwinter.

Het lenteachtige weer van nu mag dan voor diverse mensen welkom zijn, ik echter blijf met de te hoge buitentemperaturen voor de tijd van het jaar grote moeite hebben. Ik hoop dan ook dat er meer variatie en afkoeling gaan komen in ons weerbeeld. Anders worden de boze, angstige gedachten over opwarming van het klimaat weer zo sterk en raak ik er heel moeilijk van af.

Bidden dat de volgende winter weer een hele koude mag zijn met veel en lang aanhoudende vorst.

Om mezelf toch nog perspectief in het dagelijkse leven te geven, ben ik begonnen aan de volgende tekening. Ik kan niet stil zitten.

Wat betreft de tekening in wording, daarover later meer….

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.