vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 mei om 11:45

Tekening nummer 12 is af, maar helaas…

Maandag 25 november 2019

Beste Monique,

December is nog niet begonnen of de afgelopen week voltooide ik de twaalfde tekening van het jaar. Het viel overigens niet mee dit werk uit te voeren, want ik moest enorme precisie verrichten om het huis zo natuurgetrouw mogelijk op papier te krijgen.

Heel dikwijls heb ik met inkt en plakkaatverf correcties moeten maken om details, lijnen en patronen zo strak mogelijk uit te beelden. Soms moest ik met penseel wel drie keer opnieuw kwasten om de kleur volgens fotovoorbeeld helder en egaal erop te zetten. Met de superfijne inktpen gebeurde dat zelfs drie tot vier maal! Messcherp en kaarsrecht moest alles zijn!

De allerlaatste puntjes op de i waren het pittigst. Ieder moment kwam ik weer wat tegen dat nog beter en strakker had gekund. Daar ging ik dan weer met verbeteren, totdat ik echt tot een goed eindresultaat kwam….

Ploeteren
In totaal heb ik gedurende tweeënhalve week bijna elke dag intensief zitten te ploeteren om een resultaat te bereiken dat mij voldoening zou geven. En gelukkig is dat ook gebeurd. Ik vind de twaalfde creatie van dit jaar een prachtwerk geworden. Daarmee ben ik overigens op het jaarlijks gemiddeld aantal uit te voeren opdrachten gekomen en er zal vóór het einde van dit jaar nog een dertiende opdracht worden uitgewerkt….

Hoewel ik dolgraag een foto van deze twaalfde tekening van dit jaar op Facebook zou willen zetten, zal ik een ieder moeten teleurstellen dat dat helaas niet mogelijk is. Reden hiervoor is dat de ontvangers van dit werk zeer op hun privacy en veiligheid gesteld zijn en aan hun huis liever geen ruchtbaarheid willen geven via social media.

Zodra ik mijn klant op bezoek krijg, hoop ik met hem te kunnen bemiddelen om de tekening alsnog op Facebook te kunnen plaatsen, maar dan zonder vermelding van naam, plaatsnaam, streek en provincie. Alles zal volledig geheim blijven. Ik ben benieuwd naar zijn mening hierover. Maar bovenal is het belangrijkste: de klant blijft koning en diens veiligheid en privacy ook.

Hartelijke groeten,

Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.