vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 mei om 12:52

Tekening nummer drie!

Zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020

Beste Monique,

Hoewel de uiterst slechte weersomstandigheden van februari 2020 een volledige kneus hebben gemaakt en de ijs- en sneeuwliefhebbers, onder wie ikzelf, smartelijk doch vergeefs hebben gewacht op – al was het maar – één vleugje winterweer, bleek deze sprokkelmaand voor tekenen echter een vruchtbare maand te zijn geweest. Maar liefst twee opdrachten heb ik in één maand tijd voltooid! Dat is eigenlijk nog nooit eerder voorgekomen!

Het veelvuldig optredende natte weer noopte mij min of meer binnen te blijven, waardoor het me verstandig leek maar naar een vel papier te grijpen en vervolgens aan de slag te gaan met pen en penselen.

Depressief
Echter, op enkele dagen was het buiten zó rumoerig (als gevolg van de vele zware stormen!) dat ik moeite had me te concentreren op het werk. Ik was geïrriteerd en tevens depressief vanwege het feit dat het buiten veel te zacht is en omdat het lawaai van de storm alles overheerste. Ik ergerde me daaraan. Wat een rotgeluid bracht dat constante geloei en geraas voort van de wind, die af en toe ook nog eens met een rotklap flink tegen mijn vensters beukte.
Ik heb de winterrust van januari en februari vreselijk moeten missen. Tranen met tuiten treurend blik ik terug op een intens sfeerloze, sombere periode.

Nu maart is begonnen hoop ik dat de omstandigheden van het dagelijkse leven geleidelijk weer draaglijker worden. Vooruitkijken, denk ik dan, ik moet met een nieuw fris gevoel vooruitkijken en de afgelopen maanden gauw wegstoppen, begraven en vergeten.

Tekenen
Gelukkig kwam ik de afgelopen tien dagen veel meer aan tekenen toe dan de weken ervoor. Vandaag lukte het me zelfs om de Derde Opdracht van dit jaar te voltooien. Wanneer ik de afbeelding zie, kijk ik er met een zeer voldaan gevoel naar. Het te tekenen onderwerp is een huis ergens in Oosterbeek, waar ik in oktober geweest ben om aldaar foto’s te nemen en kennis te maken met mijn klant. Het was een aardige vrouw overigens: meelevend en hartelijk.

Met het plaatsen van een foto van de tekening wacht ik nog even. Eerst wil ik met mijn klant overleggen of zij het goed vindt.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.