vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

8 mei om 08:32

Tekening stadhuis Gouda VOLTOOID!

Koningsdag 2021 (dinsdag 27 april 2021)

 

Beste Monique,

Er is in deze aprilmaand veel gebeurd. Op de eerste van de maand werd ik eindelijk van een pijnlijke liesbreuk afgeholpen. De behandeling slaagde en de weken na de behandeling stonden in teken van rust en revalidatie. Hoewel wandelen, traplopen en fietsen zijn toegestaan, mag ik nog een aantal weken geen zware inspanning verrichten zoals tillen en in de tuin werken. Ook het dragen van zware boodschappentassen is mij ontraden.

Gelukkig krijg ik hulp van een buitengewoon aardige nog vrij jonge vrouw. Zij helpt mij met het afhandelen van de boodschappen indien er sprake is van een uitgebreide  boodschappenlijst en spullen, die voor mij te veel en te zwaar zijn om naar huis te dragen. Op dagen van grote inkopen rijden we samen met de auto naar het dorp. Na afloop van het inkopen doen, laden we zware artikelen zo uit het winkelwagentje in de auto. Deze vrouw is fantastisch, want   zij heeft mij ook geholpen met het in orde maken van een nieuwe OV-chipkaart. Daarnaast heeft ze me vergezeld tijdens bezoeken aan verpleegkundige afdelingen in het ziekenhuis ten behoeve van controle aan mijn lies.

Ik heb na mijn behandeling drie weken lang te kampen gehad met flinke pijn aan ‘de plek waar is gewerkt’. Gelukkig is de pijn geleidelijk minder geworden, alhoewel tillen en tuinieren er nog steeds niet bij zijn.

Gelukkig kenmerkt deze maand zich ook door iets positiefs. Ik heb een schitterende opdracht gekregen voor een tekening van een prachtig bouwwerk. Deze maakt deel uit van drie zeer grote tekenopdrachten. Hoewel ik er bijna vier weken intensief aan heb gewerkt, beleefde ik er steeds meer plezier aan. Natuurlijk   waren er moeilijke dagen waarop het werk me soms te veel was. Ook had ik het moeilijk toen ik het vorige week zonder geschikte tekenpennen moest stellen. Godzijdank  heb ik een nieuwe pen kunnen vinden en kon ik sinds afgelopen vrijdag ‘in volle kracht vooruit’.

Tekening voltooid

En vandaag is het grote werk af. Ja? Ja! Op deze Koningsdag. Ik deel je dan ook graag mede dat ik op deze heugelijke Koningsdag de tekening van het stadhuis in Gouda voltooid heb. Het resultaat leidt tot zoveel voldoening en vreugde dat ik er zeer binnenkort duplicaten van laat maken, voor mijn archief.

Vermoeienissen ten spijt, de dag waarop ik naar Gouda ging (op 30 maart jongstleden),  heeft  geleid tot iets schitterends. Van het resultaat heb ik enorme vreugde. Ik vind het een uitzonderlijk mooi meesterwerk geworden.

Hoewel makkelijker dan bijvoorbeeld de Johan Cruijff ArenA bleek het werken aan deze opdracht geen gemakkelijke opgave. De uitvoering heeft mij bijzonder veel inspanning gekost. Iedere dag heb ik me tot het uiterste moeten concentreren om tot het juiste resultaat te komen.

Om je een indruk te geven heb ik drie foto’s van de tekening gemaakt en deze ingesloten als drie bijlagen bij deze brief. Ik hoop dat ook jij de tekening mooi vindt.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.