vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

15 januari om 12:39

The show must go on!

Woensdag 13 januari 2021

Beste Monique,

Na alle politieke consternatie van de vorige week- daar aan de overkant van de Grote Plas en de geweldige chaos die het met zich meebracht – ben ik inmiddels over de heftige emoties en gevoelens heen. Het had maar liefst tot het afgelopen weekeinde geduurd eer ik alles had verwerkt.

Desalniettemin, ’the show must go on’. Een verlengde lockdown of niet, het tekenen is in volle gang. De eerste opdracht van het nieuwe jaar nadert gestaag de voltooiing. Tot nu toe stelt het resultaat van het vele werk dat ik eraan heb, me tevreden. Hierna wachten mij nog drie interessante opdrachten waaraan ik het nodige aantal arbeidsuurtjes zal besteden. Ik denk dat ik voor de komende drie maanden wel onder de pannen ben.

Lockdown ‘stimuleert’
De lockdown ‘stimuleert’ min of meer het tekenen en andere binnenhuis
 activiteiten.  Het lijkt allemaal vanzelf te gaan waardoor ik er nauwelijks of geen hinder van ondervind. In  het algemeen heb ik weinig of zelfs geen behoefte om   eropuit te gaan. Ik kom weinig in het openbaar. Alleen als het voor de boodschappen is en dan zo kort mogelijk, want na het inkopen doen wil ik zo gauw mogelijk naar huis om koffie te zetten en te tekenen.

Op dagen dat ik geen  levensmiddelen  hoef te halen, maak ik iedere ochtend en middag mijn wandeling in het natuurgebied van Beekhuizen of de omgeving van Rozendaal.

Kortom, het leven gaat gewoonlijk zijn gezapige, vertrouwde gangetje, waarbij ik uit kijk naar één speciale dag. De dag waarop ik  de eerste tekening van dit nieuwe jaar voltooi. Ik ben benieuwd!

Hartelijke groeten,

Kees

Prikkels
Mensen met autisme nemen de wereld anders waar dan ‘normale’ mensen doen. Prikkels en veranderingen komen harder binnen. Zo kan het dat Kees eerder depressieve gevoelens kan krijgen van kleine en grote veranderingen. En dat die gevoelens vrij hard binnenkomen. Waar een ‘normaal’ iemand zich aanpast en zich erover heen zet, kan een persoon met autisme nog erg lang malen en piekeren over hetgeen dat anders is dan gewoonlijk. Het is een van de redenen waarom Kees het nieuws niet volgt. Maar als hij het dan toch mee krijgt, blijft het bericht lang hangen.

Verschillende instanties laten zien hoe dat werkt door autisten zelf er iets over te laten vertellen, zoals PASNederland , Autisme Digitaal en Vanuit Autisme Bekeken. Daarbij strijdt Vanuit Autisme Bekeken ook voor het normaliseren en includeren van mensen met autisme in de samenleving.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.