vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

2 juli om 15:40

(09-’19) Therapiemoe

15 september 2019

Lief leven,

Jeetje, wat kan een mens met zichzelf in de knoop zitten zeg. Ik herken mezelf gewoon niet meer. Ik verwacht reacties die niet komen en er verschijnen reacties die ik niet had verwacht.

Ondertussen is duidelijk geworden dat ik schema-therapie ga volgen. Toen ik dat hoorde ging ik enorm in de weerstand, joh. Ik ben intussen vreselijk ‘therapiemoe’ geworden. Het voelt alsof het nooit goed genoeg is.

 

Ik snap heel goed dat je het volgen van therapieën uit eigenbelang doet, omdat je ergens last van hebt, maar inmiddels weet ik zelf niet eens meer zo goed waar ik nu allemaal last van heb. Op dit moment het ik het gevoel dat mijn hoofd leeg is. Zo nu en dan – alsof ik een elektrische schok krijg – flitst er een gedachte of gevoel langs. Die gedachte ben ik binnen twee seconden ook weer kwijt trouwens, want dan ben ik totaal vergeten wat ik ook alweer dacht.

Korte geduldspier
En Nikki –Miss praatgraag– kwebbelt maar tegen me aan. Het lijkt wel alsof ze een megafoon gebruikt, zo hard klinkt het en ik kan me gelukkig steeds net genoeg beheersen om niet m’n handen tegen mijn oren te doen.

M’n ‘geduldspier’ is erg kort, evenals m’n lontje. Niet dat ik boos word, zoals ik voorheen wel werd, want tegenwoordig loop ik gewoon weg. Ik heb kennelijk de energie niet meer om boos te worden of om ergens een ding van te maken. Op dat moment interesseert me dat ook vrij weinig eigenlijk, eerlijk gezegd.

Ik hoop toch wel dat ik snel weer in contact kom met mezelf, want in de meeste situaties is het: ‘ik sta erbij en kijk ernaar’. Dat is toch niet waar ik me prettig bij voel, dus is het denk ik beter als ik toch naar zo’n GGZ-gesprekje ga…

Misschien moet ik nog maar eens even goed nadenken over die schema-therapie, want overzicht heb ik totaal niet op dit moment.

❤  Karin

 

Wat doen jullie als het allemaal even teveel wordt?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.