vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

21 oktober om 14:24

Twee hoogtepunten

Maandag 19 oktober 2020

Beste Monique,

Mensen vragen zich af hoe ik deze coronaperiode doorkom, die gepaard gaat met zoveel risico’s en beperkingen. Ik merk dat iedereen met mij meeleeft omdat deze tijd natuurlijk een zeker vertrouwd ritme ontregelt. Voor de trouwe lezer van Facebook kan ik als antwoord geven:het valt allemaal wel mee. Alle regels in acht nemend, ga ik gewoon mijn eigen gang.

Beter gezegd, ik slaag er uitstekend in de alomtegenwoordige coronaperikelen de baas te blijven. Niets is zo fijn als me in de verrukkelijke wereld van het miniatuurspoor te verdiepen. Als er geen echte vakantiereizen naar het buitenland mogelijk zijn en evenmin in eigen land vertier te vinden is, dan maar met de modeltrein!

Mooi tekenjaar
Verder heeft deze heikele periode het voordeel dat het buiten veel rustiger is. Voor mij een weldaad. Ik merk dat ik veel gemakkelijker aan mijn dagelijkse liefhebberijen, zoals het tekenen toekom, dan in de jaren die ervoor lagen. En juist voor de tekenopdrachten beschouw ik 2020 als een absoluut hoogtepunt. Ik kan  terugkijken op een mooi werkjaar met prachtige hoogstandjes op papier. Ik geloof dat ik nog nooit zoveel meesterwerken tot stand heb gebracht!

En het waren zulke bijzondere opdrachten. Uniek!
 Neem nu het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht, een dubbelopdracht voor het tekenen van een huis in Rijssen en een oude portierswoning in de buurt van mijn woonomgeving. Respectievelijk in januari, augustus en september gemaakt.

Geheim onthullen
En nu zou ik dolgraag het geheim willen onthullen waar ik het in de vorige blogs over had. Het betreft een unieke tekening. Want het gaat niet om een gewone opdracht, maar een geschenk voor mijn oudste broer Barent die in april zestig jaar werd. Het is een afbeelding van zijn huis. Het staat in een bekende grote plaats in Het Gooi. Qua bouwstijl vind ik het prachtig! Verrukkelijk om te tekenen! Ik heb zeer, zeer veel plezier gehad aan het werk. In minder dan twee weken voltooide ik de tekening.

Net als alle andere tekeningen heb ik ook hiervan voor mezelf een duplicaat gemaakt. Ik heb de reproductie ingelijst en opgehangen in mijn woning. Ik ben er zeer trots op en koester dit unieke werkstuk, want het duplicaat is nauwelijks te onderscheiden van de originele tekening.
Ik blijf het uitvoeren van tekenopdrachten uitermate leuk werk vinden, omdat ik mensen blij maak met mooie kunst die ik zelf heb gecreëerd. Ik hoop hiermee mijn hele leven lang door te gaan. Voor Facebook en Doclines heb ik een foto van de tekening ter beschikking gesteld.
Kleine toelichting: het huis is gebouwd in 1895 in een zogenaamde functionele bouwstijl vermengd met neorenaissance stijlkenmerken. Tot zover de tekening.

En dan nog een heuglijke mededeling waarin ik deze brief wil afsluiten:
Deze week hebben we een heugelijke dag gehad. We hebben een wel zeer bijzondere verjaardag gevierd. Mijn vader is NEGENTIG JAAR geworden! NEGENTIG ! Het is niet te geloven maar waar! Ik denk dat leeftijdgenoten heel jaloers op hem zullen zijn, omdat mijn vader nog in zo’n goede gezondheid verkeert.

Hij kan zelfs nog autorijden en de boodschappen doen. Ook geestelijk lijkt het beter te gaan. Mijn vader is rustiger geworden. Aardiger zelfs. Ik merk dat ik veel prettiger een gesprek met hem kan voeren dan bijvoorbeeld afgelopen voorjaar en zomer.
Ik duim voor hem dat hij nog lange tijd in goede conditie mag verkeren.
Hartelijke groeten,
Kees

 

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken