vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

26 mei om 11:47

Uitstapje volledig in het water gelopen

Woensdag 13 maart 2019

Beste Monique,

Hè, wat vind ik dat nou jammer! Datgene waar ik me zo op had verheugd, is helemaal niet doorgegaan. Afgelast! Het betrof een dagje Amsterdam. Met jou, Monique.

In eerste instantie voor een bezoek aan een aardige vrouw die haar huis aan een van de grachten in Amsterdam graag wil laten tekenen en in de tweede plaats voor het bezichtigen van een deel in de oude binnenstad dat ik nog niet eerder had gezien.

Weerbericht
Echter, toen ik gisteravond het weerbericht hoorde en er veel neerslag was voorspeld, besloot ik zowel jou Monique als mijn klant op te bellen. Gelukkig kon ik jullie beiden bereiken. Met grote teleurstelling moest ik mededelen dat ons plan niet door kon gaan en dat we onze veelbelovende dag moesten uitstellen. Helaas konden we niet meteen een andere geschikte datum vinden. Zowel jij Monique, als mijn klant hadden een volle agenda. Als jij kon, was mijn klant verhinderd en als mijn klant een kans zag voor het ontvangen van bezoek, kon jij weer niet.

Nu de boel in het water was gevallen, vreesde ik dat deze trip nog lang op zich zal laten wachten.

De grote zorg is dat – hoe verder je in het voorjaar komt – de kans groter is op warmer weer met alle ongemakken van dien. Dat weet ik nog van het afgelopen jaar. Toen had ik regelmatig treinreizen in stik-warme en overvolle coupés, waarbij ik vaak in een nog ergere hitte lang moest wachten op perrons.
En niet bij één treinreis was dat het geval, maar gedurende meerdere! Tot het bitterste afgrijzen toe! Dit jaar alsjeblieft niet weer! Met een treurig gevoel ging ik gisteravond naar bed. Wat nu?

Frisse moed
Vandaag stond ik weer met enigszins frisse moed op. Het allereerste waaraan ik dacht was: kan ik nieuwe plannetjes bedenken. Hoe maak ik het mezelf zo gezellig mogelijk?

Buiten viel het water inderdaad met bakken uit de hemel. Onophoudelijk! De wind ging daarbij flink te keer. Totaal ongeschikt voor een dagje uit!

Met het heersende kletsnatte weer was geen levend wezen meer naar buiten te krijgen! Zelfs de vogels scholen in een boom of onder een afdakje van een schuur of garage.

Maar ík slaagde erin het heel knus te maken in mijn woning! Allereerst werkte ik de duplicaten bij, die ik onlangs van de laatste tekening had laten maken.

Bijwerken reproducties
De lucht moest bijgekleurd worden, want de reproductiemachine had het lichte blauw van de oorspronkelijke tekening niet erg duidelijk overgenomen.

Het bijwerken verliep het best door heel voorzichtig met kleurpotlood over de fletse kleurvlakken heen te strijken. Tot slot maakte ik met een doezelaar de laag grafiet effen en zo verkreeg ik een mooi resultaat.
Naast het kleuren kon ik volop genieten van mijn koffie-uurtje waar ik uitgebreider de tijd voor nam dan gebruikelijk. Ik had de kaarsen aangestoken en een heerlijk plakje cake bij de koffie geserveerd. Een halfuur na de koffie dronk ik nog twee verrukkelijke mokken warme chocolademelk.

Dit gaf mij weer een fikse dot energie, waardoor ik algauw kwiek verder kon met een volgend werkstuk: het kalligraferen van wikkels voor nieuwe koffiecapsules. Na het kalligraferen vouwde en plakte ik zo’n wikkel in elkaar en schoof deze over de verpakking van de capsules heen.

Wikkel en cake
Eind vorig jaar kocht ik koffiecapsules van een nieuw uitgebrachte serie en die moesten nog een wikkel krijgen. Daar ben ik nu eindelijk aan begonnen.
Ik denk dat ik nog lekker lang bezig zal zijn met het samenstellen van die wikkels. Per slot van rekening moet ik nog even wachten voordat ik aan de volgende tekenopdracht kan gaan beginnen.

Als derde activiteit ben ik vlak voor de lunch een cake gaan bakken. Die is nu klaar. Wat nog rest is het uitwasemen van het baksel, want ik heb ‘m net uit de oven gehaald.
Ik verheug me al op het eerste stukje bij de middagthee.

Kortom deze ochtend kon niet meer stuk!

Hartelijke groeten,

Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.