vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 mei om 13:53

Uitzending bij DWDD, een heus succes!

Zondag 13 oktober 2019

Beste Monique,

Langzaam maar zeker merk ik dat ik aan het herstellen ben van alle vermoeienissen van de afgelopen dagen. Gisteren en eergisteren moest ik echt flink uitrusten.

Gelukkig is er van het vreemde, vertwijfelde gevoel en de teleurstelling, waarmee ik kort na mijn bezoek aan de televisiestudio te kampen had, niets meer over.

Steeds meer kom ik er achter dat de uitzending van ‘De Wereld Draait Door’ een heus succes is geweest. Zo heb ik vandaag een buurtbewoner aan de telefoon gehad die mij uitbundig en spontaan feliciteerde en een groot compliment gaf. Mijn ouders, die alles altijd heel oprecht en kies benaderen wanneer ik op de voorgrond moet treden, blijken nog steeds zeer onder de indruk te zijn van hetgeen ik in die uitzending naar voren heb gebracht.

Routine terugkrijgen
Nu, zondag, tracht ik de routine van het vertrouwde leventje in mijn omgeving weer een beetje terug te krijgen. Gistermiddag al maakte ik een aardig begin. Ik besloot me te storten op een nieuwe tekenopdracht. Ditmaal is een monumentaal huis in de binnenstad van Utrecht aan de beurt.

De aanvang verliep vlot en een deel van het 17e-eeuwse pand kon ik goed op papier uitwerken. Inkleuren is er nog niet bij. Hoewel het tekenen ook vandaag aanvankelijk soepel begon, kon ik me later niet meer zo goed concentreren. Ik moest zelfs stoppen, want in rap tempo kregen vermoeidheid en lichte ergernis de overhand. De oorzaak daarvan was het weer. Het was het buiten hoogst onaangenaam vochtig warm geworden. Even een middagwandelingetje maken was er niet meer bij. Ik bleef dus binnen, de hele dag. Weg van die vervelende warmteprikkels!

Je kon merken dat er een nazomerwarmte kwam opzetten die in de nacht begon en in de ochtend aanhield.
Ik had dan ook erg moeilijk geslapen en de dagelijkse wandeling die ik elke ochtend maak, kon mij evenmin vreugde geven.

Koken
Om toch nog een beetje ‘jeu’ te vinden op deze ‘zwoele zondag’, stelde ik mijn ouders voor om ’s avonds voor hen een kip-kerrie-maaltijd met witte rijst te koken.

Ikzelf zou een ander gerecht nemen: sproutymix met daarbij broccoli, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
Dit is een heerlijk éénpans-stoofgerecht waarin ik diverse specerijen stop (géén scherpe!) voorts anijszaad, zoete sojasaus, wat bouillon en een lepel volle kwark om van deze maaltijd een prettig te eten geheel te maken. Het gerecht moet smeuïg zijn met een volle smaak.

Zo hoop ik deze zondag met dat ‘verdwaalde nazomerweer’ tot een enigszins goed einde te brengen.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.