vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

27 augustus om 11:56

Vaderdag

Velp, zondag 19 juni 2016

Beste Monique,

Wat waren mijn ouders blij met de muffins, die ik de vorige dag voor hen had gebakken! Beiden straalden! Ook ik was blij, want blijkbaar ben ik erin geslaagd hun stemming flink op te beuren. Ze konden de verleiding niet weerstaan en namen ieder een eerste exemplaar.

Vandaag had mijn vader nog iets te goed. Hoewel we thuis niet gewend zijn om moeder- of vaderdag te vieren – waarbij de kinderen hun ouders iets geven – wilde ik vandaag een uitzondering maken.

Nog vol lof
Nog altijd ben ik vol lof over hoe mijn vader het afgelopen vrijdag gelukt is door Amsterdam te rijden. En vanochtend liet hij me weten dat hij het met plezier heeft gedaan en ook genoten heeft van onze trip. Voor ons beiden was het een onvergetelijke dag.

En ik weet dat mijn vader extra geniet wanneer ik met hem samen op stap ben. Hij beleeft het zo anders en zoveel meer dan als hij bijvoorbeeld alleen gaat. Samen doen we het echt voor het bezichtigen van historische huizen en bouwkunst.

Erepenning
Vanochtend, toen mijn vader heerlijk zijn krant zat te lezen, overhandigde ik hem het cadeau. Toen hij het openmaakte viel zijn mond open van verbazing. Mijn vader was een en al verrukt met het geschenk! Ik heb hem een onderscheiding gegeven: een erepenning met een echt lintje eraan. Als eerbetoon voor het succesvol laten verlopen van afgelopen vrijdag.

Hij beloofde het kleinood te koesteren en op een eervol plekje te leggen, ergens in zijn werkkamer.
De laatste dagen van deze week zijn mijn ouders steeds beter in hun vel komen te zitten. Het herstel van mijn moeder is vandaag opnieuw met sprongen vooruit gegaan. Ze kon weer van alles doen in en om het huis en zag er ook aanzienlijk beter uit. Mijn moeder maakte zelfs weer een montere indruk.

En gelukkige ouders maken mij weer gelukkig.

Groeten van Kees
Kees en zijn ouders
Kees zijn ouders worden steeds ouder. En dat gaat steeds vaker gepaard met zieke dagen of irritaties. Maar dus ook met zorgen over het feit dat ze er straks niet meer zijn. Gelukkig is er steeds meer begeleiding voor ouders en kinderen (hoe oud ook) met een beperking. Zo hebben ze bij Netwerk Rondom  bijvoorbeeld een zorgtestament. Waarin ouders kunnen aangeven hoe hun zoon of dochter werkt en zo de zorg, nadat ze er niet meer zijn, kunnen spreiden over het netwerk rondom.

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.