vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

8 juli om 14:03

Van verbijstering tot grote bewondering

Een krantenartikel brengt Kees geheel van zijn apropos en zorgt voor flinke emoties

Zondag 15 oktober 2017

Beste Monique,

Vreugde en bedruktheid

Afgelopen vrijdag is het me gelukt weer een tekening af te maken. Het werk is klaar. Het gaat min of meer om een vervolg op een tekening van een huis dat ik al eens eerder op papier had uitgewerkt in januari 2015. Het betreft een grote villa in Overveen (voor het bekijken hiervan zie Facebook-blog 11 februari 2015). Mijn klant die aldaar woont, ken ik goed. Zij is een hele lieve vrouw en is inmiddels een trouwe kennis geworden.

De tweede tekening van datzelfde huis verschilt van de eerste doordat ik het vanuit een andere kijkhoek heb getekend. Ditmaal werp je een blik vanaf de oprit. Op de voorgrond is de stenen balustrade zichtbaar van de toegang. Ook vanuit deze hoek komt het huis minstens zo mooi in beeld.

De vorige tekening is gemaakt aan de hand van een foto van het huis zoals men het van de tuinzijde ziet.
De voltooiing betekende grote blijdschap. Het ging namelijk om een bijzonder pittige opdracht. Ik moest me vrijwel iedere dag intensief concentreren om de details zo fijn en strak mogelijk uit te werken. Ik vond het een moeilijk huis en als alles ook nog eens in perspectief uitgevoerd moest worden….

Hoewel de vreugde van het eindresultaat er heus wezen mocht, kende de afgelopen dagen ook flinke emoties.
Gisteren las ik een zeer interessant artikel in een weekendbijlage van een bekend Nederlands dagblad over een niet onbekende Nederlandse vrouw. Ik ken haar heel goed. Ik ben zeer gesteld op haar want het betreft een zeer warme, meelevende vrouw die nauw betrokken is met de opvang en begeleiding van autisten. Haar doel is het leven zo draaglijk mogelijk maken en autisten met artistieke aanleg te motiveren ten einde hun passie voor het vormen van kunst zo mooi mogelijk tot uiting te laten komen. Dagopvang, speltherapie, toekomsttherapie en individuele cursussen voor muziek en tekenen horen zoal in het programma. Maar in de krantenkatern stond een heel ander verhaal beschreven over deze unieke persoon. Het ging over haar verleden. Aandachtig las ik het. Naarmate ik verder kwam, kreeg verbijstering de overhand. Op het laatst was ik geschokt. Wat deze lieve vrouw in haar jeugd niet heeft moeten doorstaan! Wat zij allemaal niet te verduren kreeg! Ik werd er heel droevig van en kreeg enorme medelijden met haar. Ik had dit totaal niet verwacht! Het kostte me een hele dag de geschreven feiten over haar droevige verleden te verwerken.

Ook op volwassen leeftijd zat het haar niet mee. Zij heeft moeten knokken om niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van anderen, onder wie haar zoon, een zo mooi mogelijke betekenis te geven. Vooral het geven van liefde, warmte en vertrouwen nemen een zeer belangrijke plaats in. Ik neem mijn petje af voor deze fantastische vrouw. Zo dapper!

Dit krantenartikel is samengesteld naar aanleiding van een boek dat zij heeft geschreven en recentelijk is uitgekomen. Ik heb het nog niet gekocht maar ben dat wel van plan. Hoewel ik af en toe nog wel eens e-mailcontact met deze lieve vrouw onderhoud, heb ik haar jarenlang niet meer gesproken. Ik zou haar nog graag weer eens willen ontmoeten. Helaas leidt zij een uitzonderlijk druk leven waardoor er weinig tijd overblijft voor een afspraak.

We kunnen elkaar zulke waardevolle informatie en suggesties uitwisselen over het probleem autisme. Als zij met vragen zit, kan ik haar hele goede tips geven.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.