vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

26 augustus om 16:48

Wat een mazzel!

Maandag 26 september 2016

Beste Monique,

Wat heb ik de afgelopen dinsdag toch een ongelooflijke mazzel gehad met de reis naar Amsterdam! Van de hele week was uitgerekend díe dag de koelste dag!
Daardoor kende de vaartocht ook zo’n geslaagd verloop en kon ik optimaal profijt trekken van de omstandigheden waarin we ons begaven voor de grachtenbezichtiging.

En sinds vrijdag werd het alweer warmer en dit weekeinde moesten we er helemaal aan geloven. Zo nodig moest het weer een nazomerse topper worden. Ik ben weinig buiten geweest. Wel heb ik zaterdag een goed begin kunnen maken aan de nieuwe tekening: de huizen aan de Reguliersgracht. Voor mijn klant die daar woont.

Zeer ver beginstadium
Gisteren, zondag, ben ik voor de begrippen van een beginstadium al zeer ver gekomen. Van één huis heb ik al een pentekening kunnen maken en de andere staan op papier in strakke, dunne potloodlijnen, in afwachting van de pen.

Ondanks de buitensporige warmte gedurende de middaguren vond ik de binnentemperatuur in mijn woning zeer draaglijk. Ja, zij was zelfs koel te noemen. De airconditioning hoefde niet in werking te worden gesteld. Integendeel, ik heb ’s ochtends zelfs de verwarming aan moeten doen! Zo koel was het!

Gedurende een groot deel van de dag kon ik lekker door blijven werken aan de tekening.
Ook in de warmste middaguurtjes.

Verlangen naar herfst
In de laatste decade van september heeft de zon minder kracht dan de weken ervoor en schijnt ook niet meer zo lang op het dak van mijn huis. Hierdoor heeft deze minder invloed op de atmosfeer in de huiskamer. En, de dagen zijn nu zoveel korter hetgeen heus wel prettig is. Na vier uur koelt het buiten geleidelijk weer af.

Nu kijk ik uit naar de nieuwe week en naar de voortzetting van het veelbelovende werkstuk. Volgens de weersvoorspellingen zal het buiten een stuk herfstachtiger worden. Ik hoop het. Ik verlang er zó naar!

Hartelijke groeten,
Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleid in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.